5 manieren om wietgeur uit kleding te verwijderen (stapsgewijze handleiding) (2024)

Omgaan met de vreemde geur van wiet kan voor cannabisgebruikers zo'n gedoe zijn na elke rooksessie. Of u nu regelmatig of slechts af en toe rookt, u zult uiteindelijk te maken krijgen met de nageur. Maak je geen zorgen! In dit artikel leer je hoe je snel van wietgeur op kleding afkomt.

Waarom blijft wietgeur aan kleding plakken?

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (1)

Voordat we verder gaan met hoe je snel wietgeur uit kleding kunt verwijderen, gaan we eerst onderzoeken waarom cannabisgeur aan kleding blijft plakken.

Marihuana heeftterpenendit zijn organische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de geur in sommige planten. Terpenen komen niet alleen voor in cannabis, maar ook in andere planten, zoals lavendel en den. Het punt is dat cannabis een hoge concentratie terpenen heeft.

Dat gezegd zijnde, cannabisgeeft een krachtige geur af- meer nog als het wordt aangestoken of gerookt. Wanneer je wiet rookt, laat de plant terpenen vrij, waardoor de sterke wietgeur ontstaat.

Cannabisterpenen hechten zich aan oppervlakken zoals muren, meubels, tapijten en natuurlijk de stof van je kleding. Dit verklaart waarom na een rooksessie de wietgeur aan je kleding blijft hangen.

Omgaan met de geur kan stressvol zijn, maar er zijn beproefde manieren om snel van de wietgeur op kleding af te komen. Lees verder om te weten wat dit zijn!

Zonlicht en lucht

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (2)

Heb je een instant oplossing nodig om die vervelende wietgeur uit je kleding te verwijderen, maar heb je geen tijd om het te laten wassen? Hang hem buiten en laat de combinatie van zonlicht en lucht zijn magie doen!

Stap 1: Hang je kledingstuk op een hanger, droogrek of waslijn

Maak uw kleding klaar om op te hangen door ze op een hanger te hangen,rekof waslijn. Alles werkt prima, zolang je kleding maar vrij kan hangen.

Stap 2: Plaats hem buiten

De volgende stap van deze vrij eenvoudige oplossing is om je kledingstuk buiten te plaatsen, waar het zonlicht en frisse lucht kan krijgen.

Warmte kan geurtjes verwijderen, maar hoge hitte kan er ook voor zorgen dat deze geurtjes aan de stof blijven kleven. Zonlicht is een relatief lage warmtebron, dus het zou geurtjes moeten kunnen elimineren. Op dezelfde manier blaast lucht geuren uit de stof, waardoor ongewenste geuren worden geëlimineerd.

Als de wietgeur maar vaag is, kun je hem een ​​paar uur laten hangen. Controleer gewoon door aan je kleding te snuffelen of de wietgeur is verwijderd. Voor sterkere geuren moet je het misschien langer laten zitten.

witte azijn

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (3)

Witte azijn doet wonderen bij het verwijderen van onaangename geuren, waaronder wietgeur. Meestal zal het gebruik van wasmiddel en witte azijn de wietgeur op kleding snel verwijderen.

Stap 1: Was uw kleding met wasmiddel

Voordat u de kracht van witte azijn benut, moet u eerst uw kleding in de wasmachine gooien, net zoals u gewoonlijk met uw wasgoed doet.

Zorg ervoor dat je een wasmiddel kiest dat zowel je kleding reinigt als de geur verwijdert. Er zijn ook in de handel verkrijgbare wasmiddelen met geurstoffen.

Stap 2: Voeg witte azijn toe aan uw spoelcyclus

Als je klaar bent met het wassen van je kleding met wasmiddel, is het tijd om witte azijn toe te voegen.

Als u een wasmachine gebruikt, doe de witte azijn dan zo dat deze wordt opgenomen in de spoelcyclus. Als u kleding met de hand wilt wassen, kunt u uw kledingstuk in azijn laten weken voordat u het met water en wasmiddel wast.

Stap 3: Als de wietgeur aanhoudt, opnieuw afwassen met afwasmiddel

Als uw wasmachine is voorzien van een functie voor hete programma's en u deze gebruikt om te wassen, is de kans groot dat uw kleding niet naar witte azijn ruikt. Mocht je echter nog steeds de wietgeur en/of azijngeur ruiken, was hem dan nogmaals in wasmiddel.

Herhaal het proces van wassen met afwasmiddel, azijn en vervolgens afwasmiddel totdat je de wietgeur kwijt bent.

Stap 4: Droog het uit

Je kunt ervoor kiezen om een ​​droger of je wasmachine te gebruiken om je kleding te drogen. Als u echter ruimte heeft om aan de lijn te drogen, kunt u deze gerust in de zon laten drogen. Dit zal ook helpen de geur van cannabis of welke geur dan ook te elimineren.

Hier zijn enkele wastips met azijn:

Natriumcarbonaat

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (4)

Als het om schoonmaken in het algemeen gaat, is zuiveringszout ieders beste vriend. Je kunt zoveel doen met dit huishoudelijke artikel, waaronder het snel verwijderen van wietgeur op kleding.

Stap 1: Week uw kledingstuk in water en zuiveringszout

Doe water in een bakje en voeg zuiveringszout toe. Zorg ervoor dat je het goed mengt, zodat de baking soda volledig oplost. Laat uw kledingstuk daarna een paar minuten in de oplossing zitten.

Stap 2: Was uw kledingstuk met wasmiddel

Nadat je je kleding twintig minuten of langer in de baking soda-oplossing hebt laten weken, doe je het in de wasmachine en was je het met wasmiddel.

Stap 3: Laat het drogen

Als je klaar bent met het wassen van je kleding, laat je ze drogen. Zoals eerder vermeld, is het gebruik van een droger prima, maar drogen aan de lijn wordt aanbevolen. Voer al deze stappen uit en je bent van die wietgeur af!

Zuiveringszout is echt krachtig. Naast het verwijderen van geurtjes, kan het ook vlekken en vuil van je kleding verwijderen.

Zuiveringszout en zak

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (5)

Sommige kledingstukken mogen alleen chemisch worden gereinigd, zoals aangegeven op het etiket. Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds zuiveringszout gebruiken zonder je kledingstuk te wassen.

Stap 1: Strooi baking soda op je kledingstuk

Doe een ruime hoeveelheid baking soda op je kledingstuk. Zorg ervoor dat je alle plekken bedekt, vooral die waar de wietgeur sterk is.

Stap 2: Plaats uw kledingstuk in een tas

Pak een grote plastic zak en stop je kledingstuk erin. Sluit de zak zodat het kledingstuk er goed in zit en laat het daar urenlang zitten, afhankelijk van de sterkte van de wietgeur.

Stap 3: Haal je kledingstuk uit de zak en stof het zuiveringszout af

Haal het kledingstuk na een paar uur uit de zak en verwijder het zuiveringszout. Als uw kledingstuk stevig en niet delicaat is, kunt u een ministofzuiger gebruiken om het overtollige zuiveringszout te verwijderen.

water en bleekmiddel

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (6)

Deze methode om snel wietgeur uit kleding te verwijderen kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Bleekmiddel is een zeer sterke chemische stof die zowel vlekken als geuren verwijdert.

Het is het meest geschikt voor witte kleding, zodat het je kleding niet verkleurt. U kunt ook kiezen voor een kleurveilig bleekmiddel dat u gemakkelijk in supermarkten kunt vinden.

Stap 1: Meng bleekmiddel en water

Doe water in een bak of container, voeg bleekmiddel toe en meng de oplossing.

Stap 2: Week je kleding

Plaats uw kleding in de wasbak en laat ze gedurende 10 minuten in de bleekoplossing weken. Als je het gevoel hebt dat je het langer moet laten weken vanwege de wietgeur, doe dat dan gerust.

Wees voorzichtig als u uw kleding in bleekmiddel en water laat weken. Sommige stoffen zijn kwetsbaar, dus als u ze een tijdje in bleekmiddel laat weken, kan de kwaliteit ervan achteruitgaan. Lees zeker de wasinstructies op het kledinglabel.

Stap 3: Spoel af met koud water

Haal uw kleding na het weken uit de bleekoplossing en spoel af met koud water. Controleer of de wietgeur nog steeds aanwezig is en herhaal het proces als dat nodig is.

Tips om wietgeur op kleding te voorkomen

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (7)

Er zijn veel manieren om snel van wietgeur op kleding af te komen. Op dezelfde manier zijn er veel manieren om te voorkomen dat je die cannabisgeur op je kleding krijgt. Als je dat geurprobleem niet wilt aanpakken, volg dan deze tips.

Draag kleding die is gemaakt van natuurlijke stoffen

Wietgeur blijft minder snel hangen aan kleding gemaakt van natuurlijk materiaal dan aan synthetische stof. Het voordeel van synthetische stoffen is dat geuren er gemakkelijk aan blijven plakken, vergeleken met natuurlijke stoffen.

Natuurlijke stoffen zijn onder meer linnen, katoen en hennep, om er maar een paar te noemen. Ondertussen zijn synthetische stoffen nylon, polyester en dergelijke.

Rook buiten

Als je je wietsessie in een afgesloten ruimte met slechte ventilatie houdt, blijft de geur hangen op elk oppervlak waar hij zich aan kan hechten. Dat omvat muren, tapijten en uw kleding.

Als je geen wietgeur wilt, rook dan in een open ruimte zodat de wietgeur zich kan verspreiden. Op die manier hoef je geen uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren om de geur eruit te krijgen.

Zorg voor rookkleding

Je kunt leren hoe je snel van wietgeur op kleding afkomt, maar als de geur zo sterk is dat deze aan je kleding is blijven plakken, dan is het tijd om deze kleding los te laten.

In plaats van ze weg te gooien, kun je deze kledingstukken gebruiken als rookkleding. Als u rookt, gebruik dan gewoon uw rookkleding.

Weet hoe je snel van wietgeur op kleding afkomt

Of je nu een roker bent of toevallig langs een rooksessie komt, wietgeur op je kleding kan behoorlijk hinderlijk zijn. Er zijn tal van methoden om snel van de wietgeur op kleding af te komen. De meeste hiervan gebruiken alleen huishoudelijke artikelen en je kunt dit in een mum van tijd doen!

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (8)

5 Ways to Get Rid of Weed Smell on Clothes (Step-by-Step Guide) (9)

Jessica Olivier

Jessica Oliver is een modeliefhebber met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Ze leidde eerder haar eigen kledingwinkel in New York voordat ze moeder werd van drie kinderen. Met een passie voor duurzaamheid en een verlangen om kledingverzorgings- en recyclingtips te delen.

Gerelateerde berichten:

  • Hoe krijg ik rookgeur uit kleding?
  • Hoe krijg je rook uit kleding na een huisbrand?
  • 6 Gemakkelijk om muffe geur uit kleding te verwijderen zonder te wassen
  • 4 manieren om visgeur uit kleding te verwijderen
  • 10 tips om de zweetgeur uit kleding te verwijderen
5 manieren om wietgeur uit kleding te verwijderen (stapsgewijze handleiding) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6187

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.