Controle van bruinbandkakkerlakken: hoe zich te ontdoen van bruinbandkakkerlakken | DIY-behandelingsgids voor bruinbandvoorn (2024)

Deze pagina is een algemene gids voor de bestrijding van bruinbandkakkerlakken. Door de voorgestelde producten en methoden te gebruiken, krijgt u de bruinbandkakkerlakken onder controle. Volg deze gids en gebruik de aanbevolen producten en wij garanderen 100% bestrijding van bruinbandkakkerlakken.

Bruinbandkakkerlakken zijn misschien wel een van de kleinste soorten kakkerlakken die uw huis kunnen besmetten. Ze worden vaak verward met Duitse kakkerlakken, maar wat hen onderscheidt is het feit dat ze geen vocht nodig hebben om te overleven.

Bruinbandkakkerlakken geven de voorkeur aan droge, warme plekken om hun kamp op te zetten en bevinden zich meestal binnenshuis in plafonds, in kasten en planken, en zelfs in elektronica. In tegenstelling tot andere kakkerlakken worden ze verspreid door een gebouw aangetroffen en niet noodzakelijkerwijs in de buurt van badkamers en keukens.

Bruinbandkakkerlakken kunnen, indien aanwezig, een gevaar voor de gezondheid opleveren. Er is gemeld dat ten minste 33 soorten bacteriën, zes soorten parasitaire wormen en ten minste zeven menselijke ziekteverwekkers worden verspreid door bruinbandkakkerlakken. Zoals alle kakkerlakken verspreiden ze deze ziekten door hun constante foerageergedrag, dat zich verspreidt op oppervlakken en eetgerei.

Als u een oplossing wilt voor de bruinbandkakkerlakkenplaag, kan onze doe-het-zelfgids u helpen. Volg ons voor meer informatie over deze plaag en krijg deskundig advies over hoe u deze kunt elimineren met behulp van professionele producten.

Identificatie

Brown-Banded co*ckroach Control: How To Get Rid of Brown-Banded co*ckroaches | DIY Brown Banded Roach Treatment Guide (1)

Voordat u een behandeling kunt uitvoeren, moet u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een bruinbandkakkerlak en niet met een andere plaag. Onzorgvuldige identificatie kan ertoe leiden dat u de verkeerde behandelingsproducten gebruikt die niet effectief zijn, wat een verspilling van uw tijd en geld kan zijn. Weten hoe bruinbandkakkerlakken eruit zien is belangrijk, dus hier zijn enkele onderscheidende kenmerken van bruinbandkakkerlakken, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn.

  • Bruinbandkakkerlakken ontlenen hun naam aan de twee lichtere banden die ze over hun donkerbruine lichamen hebben.
  • Mannelijke bruinbandkakkerlakken hebben volle vleugels die voorbij de punt van hun puntige buik reiken, maar vrouwtjes hebben onderontwikkelde vleugels waardoor ze niet kunnen vliegen.
  • Ze zijn groter dan Duitse kakkerlakken en bereiken ongeveer een halve centimeter lang.

Gebruik de afbeelding en beschrijving hierboven om de kakkerlak die je tegenkomt goed te identificeren als een bruinbandkakkerlak. Bent u er niet helemaal zeker van, neem dan contact met ons op, dan helpen wij u met de identificatie.

Inspectie

Brown-Banded co*ckroach Control: How To Get Rid of Brown-Banded co*ckroaches | DIY Brown Banded Roach Treatment Guide (2)

Zodra u heeft vastgesteld en bevestigd dat u te maken heeft met bruinbandkakkerlakken, kunt u doorgaan met het uitvoeren van een inspectie. Voordat u doorgaat met de behandeling, moet u de belangrijkste gebieden in uw huis identificeren waar bruinbandkakkerlakken teisteren. Tijdens de inspectie concentreer je je op het vinden van deze probleemgebieden waar bruinbandkakkerlakken veel voorkomen. Inspecteer 's nachts, het tijdstip waarop ze het meest actief zijn.

Waar te inspecteren

Begin met het binnenshuis inspecteren. Zoek in de keuken- en badkamerruimtes. Hoewel bruinbandkakkerlakken vaak worden aangetroffen buiten de waterbronnen die ze in deze gebieden voeden, kunnen ze tekenen van hun activiteit achterlaten. Inspecteer in de keuken en badkamer, in kasten, planken, laden en onder gootstenen (waar leidingen door muren heen dringen). Zoek ook in uw huis en inspecteer onder meubels, achter fotolijsten, in de elektronica en in muren en plafonds.

Waarnaar te zoeken

U zoekt naar bruinbandkakkerlakken en tekenen van hun besmetting. Dit betekent meestal dat u moet zoeken naar uitwerpselen (uitwerpselen die op zwarte peper lijken) in kasten, planken en laden. Mogelijk vindt u in deze gebieden ook eikapsels (of ootheca) die op bruine rupswormen lijken. Als je kakkerlakken in je muren en plafonds hebt opgemerkt, zijn het zeker bruinbandkakkerlakken. Nadat u de gebieden heeft bepaald waar ze vaak worden aangetroffen en waar u hun uitwerpselen hebt gevonden, gaat u hier de behandeling toepassen.

Behandeling

Zodra u de activiteit van de bruinbandkakkerlak heeft bevestigd, is het tijd om met de behandeling te beginnen. Vergeet niet om alle productlabels te lezen en de toepassingsinstructies op deze labels te volgen, en blijf veilig door persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen.

Om bruinbandkakkerlakken te bestrijden raden we aan Apex co*ckroach Gel Bait binnenshuis aan te brengen in gebieden met hoge activiteit en vervolgens Novacide Aerosol te spuiten om actieve kakkerlakken te doden en hun voortplantingscyclus te onderbreken, zodat de plaag zich niet vermenigvuldigt.

Stap 1 - Plaatsing van aas met Apex Kakkerlakkenaas

Brown-Banded co*ckroach Control: How To Get Rid of Brown-Banded co*ckroaches | DIY Brown Banded Roach Treatment Guide (3)

Apex co*ckroach Gel Bait is een langzaam werkend insecticide dat kakkerlakken zal aantrekken, die zich er gemakkelijk mee zullen voeden, geïnfecteerd zullen raken en terug zullen gaan naar het nest, waar ze het insecticide zullen verspreiden naar andere kakkerlakken, waardoor een krachtig effect ontstaat dat het geheel beïnvloedt. bevolking.

Voordat u dit product aanbrengt, doet u uw best om water- en voedselbronnen te verwijderen. Veeg werkbladen af, dweil en veeg voedselkruimels op. Zet het afval buiten en zorg ervoor dat er geen gemorste of vettige resten in uw keuken en badkamer achterblijven.

We raden u aan geen schoonmaakchemicaliën of schoonmaakproducten te gebruiken, omdat deze kakkerlakken afstoten. Om Apex effectief te laten zijn, moeten kakkerlakken meerdere keren in contact komen met het aas. Als u schoonmaakmiddelen of chemicaliën gebruikt, kan het aas ineffectief worden.

Nadat u uw huis heeft schoongemaakt, kunt u de behandeling toepassen. Breng elke 30 tot 40 centimeter een druppel Apex Gel Bait ter grootte van een erwt aan. Plaats ze op plekken waar je bruinbandactiviteit hebt opgemerkt, in kasten, planken, laden, in kieren en spleten, en op plekken waar de leidingen de muren binnendringen (onder gootstenen). Je kunt zelfs een druppel ter grootte van een erwt op een visitekaartje plaatsen en deze onder apparaten, zoals koelkasten en magnetrons, gebruiken.

Vergeet niet dat Apex een aas is waarvan je wilt dat de kakkerlakken meerdere keren eten. Verstoor of dood de kakkerlakken die u met het aas aantreft niet en gebruik gedurende ten minste 5 dagen geen schoonmaakmiddelen of schoonmaakmiddelen in de buurt van de plaatsen waar u het aas hebt geplaatst. Wacht 5 dagen en gebruik geen schoonmaakmiddelen of andere insecticiden om het product te laten werken.

Stap 2 - Spuit Novacide-aerosol

Brown-Banded co*ckroach Control: How To Get Rid of Brown-Banded co*ckroaches | DIY Brown Banded Roach Treatment Guide (4)

Nadat ongeveer vijf dagen zijn verstreken, kunt u Novacide Aerosol nu aanbrengen. Novacide is een krachtig insecticide dat wordt geleverd met een IGR (of Insect Growth Regulator) die zich richt op de onontwikkelde stadia van kakkerlakken zoals eieren en nimfen, waardoor de groei van hun populatie wordt tegengehouden. Het heeft ook een resteffect (of langetermijneffect) dat tot zeven maanden aanhoudt.

Dit product wordt gebruiksklaar geleverd in een spuitbus. Om aan te brengen gewoon ondersteboven houden en spuiten. Je wilt op alle vloeren spuiten. Houd het blik ondersteboven ongeveer 36 "van de grond (kniehoogte) en spuit 30 meter in 10 seconden en overlap uw spuitpatroon met 10 procent. Begin aan de achterkant van het huis en ga naar voren, zorg ervoor dat u het spuitpatroon aanbrengt in keukens, badkamers en in alle ruimtes waar u bruinbandactiviteit hebt opgemerkt.

Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de behandelde plekken totdat de spray is opgedroogd.

Preventie

Brown-Banded co*ckroach Control: How To Get Rid of Brown-Banded co*ckroaches | DIY Brown Banded Roach Treatment Guide (5)

Zodra de populatie bruinbandvoorn is uitgeroeid, moet u er aan werken om ze door middel van preventieve maatregelen te ontmoedigen terug te keren. Hier zijn enkele maatregelen die we adviseren te nemen om bruinbandkakkerlakken weg te houden:

  • Inspecteer uw huis regelmatig op de activiteit van kakkerlakken en zorg voor een regelmatige schoonmaakroutine om ervoor te zorgen dat de ruimte goed wordt ontsmet en niet welkom is voor kakkerlakken.
  • Maak uw huis grondig schoon, vooral de keuken, zodat er geen kruimels, vet of olie achterblijven.
  • Verwijder regelmatig het afval en stofzuig. Het verwijderen van waterbronnen door gebieden droog te houden en lekken in de leidingen enz. te repareren. Zorg ervoor dat u uw sanitaire voorzieningen niet beperkt tot de keuken en badkamers, want ook hier houden bruinbandkakkerlakken niet van die plekken en kunnen ze door het hele huis verspreid zijn.
  • Zorg ervoor dat u ook uitsluitingspraktijken uitvoert, zoals het afdichten van scheuren en spleten met afdichtingen om te voorkomen dat kakkerlakken van buitenaf uw huis binnendringen.
  • Spuit ten slotte de buitenrand van het huis in met Supreme IT als barrièrebehandeling om ongedierte tot 90 dagen buiten te houden.

Belangrijkste leerpunten

Wat zijn bruinbandkakkerlakken?

  • Bruinbandkakkerlakken zijn een kleine kakkerlakkensoort waarvan bekend is dat ze huizen besmetten en de voorkeur geven aan droge gebieden, in tegenstelling tot Duitse kakkerlakken, waar ze vaak mee worden aangezien.

Hoe zich te ontdoen van bruinbandkakkerlakken

  • Om bruinbandkakkerlakken te bestrijden raden wij het gebruik van Apex co*ckroach Gel Bait en Novacide Aerosol aan.

Voorkomen van herbesmetting van de bruinbandkakkerlak

  • Zorg voor sanitaire voorzieningen en uitsluitingsmaatregelen om herbesmetting van kakkerlakken na succesvolle bestrijding te voorkomen. U kunt Supreme IT ook spuiten om als insectenbarrière te fungeren en ongedierte buiten te houden en hun terugkeer te ontmoedigen.
Controle van bruinbandkakkerlakken: hoe zich te ontdoen van bruinbandkakkerlakken | DIY-behandelingsgids voor bruinbandvoorn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6085

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.