Hoe je pollen van een veranda kunt reinigen - 4 methoden die professionals aanbevelen (2024)

Meld u aan bij de Nieuwsbrief van Homes & Gardens

Decorideeën.Projectinspiratie.Deskundig advies.Geleverd in uw inbox.

Bedankt voor het aanmelden voor huizen en tuinen.U ontvangt binnenkort een verificatie -e -mail.

Er was een probleem.Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.

Pollen is een nachtmerrie voor velen van ons terwijl de lente rond rolt en onze allergieën weer verschijnen.Wanneer het fluweelachtige gele stof onze portieken en raamframes bedekt, wordt het echter meer dan een hinderlijke.

Het probleem met zo'n fijn stof is het vermogen om zich aan alles vast te houden en zelfs door schermdeuren te persen, dus de sleutel is om het pollen volledig te verwijderen wanneerEen veranda schoonmaken- Verplaats het niet alleen.

Deze expertReinigtips voor allergiepatiëntenzijn perfect voor het verwijderen van pollen uit uw veranda om een deel van uw buitenruimte te herstellen, klaar voor dagen in de zon.

Hoe je stuifmeel van een veranda kunt reinigen

Zelfs als je eenlow-allergeen tuin, stuifmeel zal vanuit alle richtingen binnenblazen, waardoor het moeilijk is om volledig te voorkomen.Dientengevolge is het essentieel om te weten hoe je er bovenop kunt blijven, vooral gezien het feit dat we niet zomaar eenluchtreinigerBuiten zoals we in onze huizen zouden doen.

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (1)

(Afbeelding Credit: Getty Images)

1. Gebruik een tuinslang of drukspatmachine

Hoewel u nooit een drukringer moet gebruiken, of hoge druk moet gebruiken bij het reinigen van een veranda om de vloer te voorkomen, is het een van de besteReinigtipsZegt voor het snel uit je veranda verwijderen van je veranda snel stukjes van je veranda, zegtAhmad Jamal, schoonmaken expert bij CleanersAdvisor.

Wanneer nat, vormen stuifmeel klonten vormt, voorkomt dat het in de lucht opblaast en je luchtwegen verergert of ergens anders vestigt, waardoor druk wassen een effectieve techniek is.

‘Begin met het grondig spuiten van het veranda -oppervlak met water om het stuifmeel los te maken.Gebruik vervolgens een stijf-borstelborstel of een bezem om het oppervlak zachtjes te schrobben en besteedt extra aandacht aan gebieden waar het stuifmeel is geconcentreerd, 'legt Ahmad uit.‘Ten slotte spoel het veranda -oppervlak grondig af met water om al het pollenresten te verwijderen.’

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (2)

Ahmad Jamal

Ahmad is een zelfbenoemde 'clean-freak', met jarenlange ervaring met het aanpakken van stoere schoonmaakprojecten en het adviseren van anderen over hoe om te gaan met de ergste rommel.

2. Overweeg een oplossing voor pollenverwijderingen

Als u geen drukringer of slang hebt, kunt u een pollenverhaaloplossing maken van ingrediënten die u waarschijnlijk al in uw huis hebt, zegtBecky Decker, Gardens Expert in Gardeningschap.

‘Een populaire optie is een mengsel van warm water en afwasmiddel, maar dat kan ookschoon met azijngemengd in gelijke delen met water, of kies voor een commercieel reinigingsproduct zoalsScotts milieuvriendelijke buitenreiniger van Amazon,' zij begint.

‘Meng uw oplossing in een emmer en volg de instructies op het reinigingsproduct als u er een gebruikt voordat u een scrubborstel gebruikt om uw reinigingsoplossing aan het oppervlak van uw veranda aan te brengen.

‘Scrub grondig, het letten van extra aandacht aan gebieden waar pollen zich heeft opgebouwd.Laat de oplossing een paar minuten zitten en spoel het vervolgens af met een emmer schoon water.Zorg ervoor dat je alle reinigingsoplossingen van je veranda spoelt, omdat elk overgebleven residu meer stuifmeel kan aantrekken, 'waarschuwt ze.

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (3)

Scotts milieuvriendelijke buitenreiniger |$ 11,99 bij Amazon
Deze milieuvriendelijke buitenreiniger is perfect voor het verwijderen van koppig stuifmeel en vlekken uit uw veranda zonder schade aan het wild of planten in het gebied te schaden.

3. Vacuümpollen met een HVAC -vacuüm

Een andere optie voor het verwijderen van pollen is het gebruik van een goede buitenvacuümreiniger met een HVAC -filter om het stuifmeel te verzamelen zonder te schrobben, suggereert Will Cotter, schoonmaak expert en eigenaar vanHappyCleans, Oklahoma.Als je het juiste gereedschap hebt, is dit een geweldige optie, omdat het bevochtigen van pollen het soms kan verbergen omdat het zijn kleur verliest wanneer vochtig is en vastzit aan de veranda.

Wanneer u deze methode gebruikt, kan het pollen in de lucht worden verstoord terwijl u zich verplaatst.Als gevolg hiervan is het een goed idee om een masker te dragen zoals eenN95 Mask, bij Amazonstuifmeel te vangen. Als dit niet beschikbaar is, draag dan meerdere lagen stoffen maskers, adviseert Will.

4. Vermijd het gebruik van een droge dweil of bezem

Als u probeert pollen te verwijderen, is het gebruik van een droge borstel of dweil een slecht idee, waarschuwtStefan Bucur, oprichter van Rhythm of the Home, een blog voor thuisdiensten."Hoewel je instinctief het overtollige stuifmeel eerst wilt wegvagen met zoiets als een droge dweil, kan dit ervoor zorgen dat de pollensporen rondvliegen en op andere items op je veranda blijven", legt hij uit.In plaats daarvan is een zuigtool, schoner of water je beste vriend.

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (4)

Stefan Bucur

Stefan is de oprichter en eigenaar van de thuisverbeteringsblog, Rhythm of the Home.Hij heeft meer dan zes jaar ervaring in huisverbetering, interieurontwerp, schoonmaken en organiseren.

Waarom het schoonmaken van stuifmeel van een veranda belangrijk is

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (5)

(Afbeelding krediet: Rachel Whiting)

Het verwijderen van stuifmeel van uw veranda is niet alleen de gemakkelijkste manierLaat uw veranda er duur uitzien, maar het heeft ook voordelen voor uw gezondheid, zeggen experts.

‘Eerst en vooral kan pollen allergieën en ademhalingskwesties bij gevoelige personen veroorzaken.Wanneer pollen zich ophoopt op een veranda, wordt het gemakkelijk in de lucht en kan het worden ingeademd door iedereen in de buurt, wat leidt tot symptomen zoals niezen, hoesten, congestie en jeukende ogen, 'zegt Ahmad Jamal, schoonmaak expert.

‘Ook al heeft het geen gevolgen voor u, het kan wel gevolgen hebben voor uw gasten. Het regelmatig verwijderen van pollen van een veranda kan de blootstelling aan allergenen helpen verminderen en een veiligere en comfortabelere buitenruimte creëren voor mensen met pollenallergieën.

‘Bovendien kan pollen ook lelijke vlekken en verkleuring achterlaten op verandaoppervlakken, die afbreuk kunnen doen aan het uiterlijk van de buitenruimte en bijdragen aanwaardoor een huis er goedkoop uitziet.Regelmatige reiniging kan helpen de esthetische aantrekkingskracht van de veranda te behouden en langdurige schade aan het oppervlak te voorkomen als gevolg van de accumulatie van pollen. '

How to clean pollen off a porch – 4 methods professionals recommend (6)

(Afbeelding krediet: Weaver Green)

Het verwijderen van pollen uit toegangspunten zoals portieken is ook belangrijk om te voorkomenSpekless reiniging.‘Pollen kan gemakkelijk worden bevestigd aan schoenen en kleding, en eenmaal in uw huis,’ wijst ze erop, ‘het kan allergieën activeren en uw binnenluchtkwaliteit erger maken.Het goed en regelmatig schoonmaken van uw veranda is de sleutel totAllergie-proofing van uw huis. ’

Ten slotte kan droog stuifmeel onder de voet glad kunnen zijn, benadrukt Stefan Bucur, expert op het gebied van thuiszorg.Dit kan voor uzelf, uw gasten of zelfs alleen de postbode uitgeslagen gevaren veroorzaken.Het reinigen van de stuifmeel is belangrijk om gevaarlijke gevaren en letsel te voorkomen.

FAQ's

Wanneer moet ik stuifmeel van mijn veranda schoonmaken?

U kunt stuifmeel van uw veranda zo vaak schoonmaken als u nodig hebt om uw allergiesymptomen te beperken, maar experts bevelen aan dat u deze eenmaal maandelijks kunt reinigen en vervolgens in september een laatste grote schoonmaak kunt voltooien terwijl de planten beginnen te kalmeren voor de herfst.

Hoe maak je pollen van een verandascherm schoon?

Als uw veranda een gele tint heeft, is deze waarschijnlijk bedekt met pollen.Om dit op te lossen, maak je een eenvoudige reinigingsoplossing van ¼ kopje volledig reinigingsmiddel en een halve liter warm water.Dompel een schone doek in de oplossing en veeg de hordeur aan beide zijden af, spoelt het stuifmeel van het doek af en toe.Veeg de deur naar beneden met zoet water en laat hem drogen.

Het reinigen van stuifmeel van een veranda kan een lastige taak zijn, vooral als het gemakkelijk opnieuw kan worden bedekt, maar als je slechte hooikoorts hebt, kan weinig en vaak schoonmaken je helpen om te genieten van je buitenruimte gedurende de warmere maanden, in plaats van het te proberenOm het binnen te doorstaan.Hoewel deze deskundige tips niet pollen voorkomen, zijn ze de beste manier om de sporen snel en efficiënt te verwijderen.

Hoe je pollen van een veranda kunt reinigen - 4 methoden die professionals aanbevelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5971

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.