Weg met verbrande haargeur kwijt met deze 7 eenvoudige trucs (2024)

We zijn er allemaal geweest - de ene minuut je hitte je haar gelukkig, en de volgende, je wordt geraakt met een vreselijke brandende geur.Zelfs als je meteen stopt met het stylen van de warmte, blijft de geur vaak blijven hangen en klampt zich vast aan je ongelukkige strengen.En wat erger is, ondanks je inspanningen, zal de geur gewoon niet vervagen.

Het wegwerken van deze verbrande haargeur kan enigszins een uitdaging zijn, maar het is absoluut haalbaar.In dit artikel zullen we bespreken wat ervoor zorgt dat dit verbrande haargeur, de krachtigste manieren om je sloten te ontgorderen en wat je kunt doen om te voorkomen dat deze verbrande geur weer opkomt.Lees verder om alles te achterhalen wat u moet weten!

Inhoud[[show]

  • Wat veroorzaakt een verbrand haargeur?
  • Remedies om een verbrande haargeur te repareren
    • Natriumcarbonaat
    • Haar wassen
    • Citroensap
    • Tea tree olie
    • Essentiële oliën
    • Kokosnootolie
    • Verse lucht
  • Zorgzaam voor verbrand haar
    • Gebruik voedende behandelingen
    • Rehydrateer uw sloten
    • Overweeg een trim
  • Pro -tips om een verbrande haargeur te vermijden
    • Warmtestijl minder
    • Gebruik warmtebescherming
    • Zet het vuur naar beneden
    • Maak uw gereedschap schoon
    • Stijl niet nat
  • Happy Heat Styled Hair bereiken

Wat veroorzaakt een verbrand haargeur?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het creëren van die gemakkelijk herkenbare verbrande geur op je haar.De belangrijkste boosdoener van deze geur is echter warmtestyling.Wanneer je begint te ruiken tijdens het stylen van de warmte, is het een teken dat de hitte door het nagelriem en het molecuulelement van je haarschacht is verbrand.

Als de verbrande haargeur een paar minuten voorbij blijft hangen of meerdere dagen aanhoudt, is dit een teken van grote haarschade.Het is ook een teken dat je voorlopig de hitte -styling zou moeten afleggen.Het risico op een verbrande haargeur en haarschade neemt toe als je warmtestyling overdreven bewerkt haar bent, je warmtestijl op maximale temperaturen, of je elke dag consequent verhit.

Andere factoren die de gebrande haargeur veroorzaken, kunnen extreme zonblootstelling zijn waar uw haar volledig onbeschermd is.Als u van plan bent om lange tijd buitenshuis in zonlicht door te brengen, raden we aan te investeren in een haarwarmtebescherming die is ontworpen om uw sloten te beschermen tegenUV -blootstelling, of het kopen van een grote, beschermende zonhoed.

Remedies om een verbrande haargeur te repareren

Hoewel het misschien lijkt alsof je nooit van die scherpe verbrande haargeur af zult komen, zijn er eigenlijk nogal wat remedies die je gemakkelijk kunt proberen je te helpen je haar te vernieuwen.

Natriumcarbonaat

Een van de meest krachtige verbrande haargeurfixers, bakpoeder kan op je haar worden aangebracht voordat je doucht om je sloten te ontginnen.

Om deze remedie te laten werken, meng je eenvoudig gelijke delen bakpoeder en water en breng je de resulterende pasta op je haar aan.Je kunt je concentreren op de delen die het ergste ruiken of het mengsel in al je haar werken.

Spoel de pasta af in de douche en shampoo en conditie zoals normaal.De gebrande haargeur moet verdwenen zijn, maar als dat niet het geval is, kun je het de volgende dag opnieuw proberen.

Haar wassen

Eenvoudig haar wassen kan de oplossing zijn voor je verbrande haarprobleem, vooral als je niet de items hebt voor een andere remedie die in je hele huis beschikbaar is.

Gebruik maken van eenverduidelijkende shampooHet verwijderen van productophoping en een sterke geurconditioner kan de gemakkelijkste optie zijn om uw haar te ontgeren.

Citroensap

Het citroenzuur in citroensap zorgt ervoor dat het het haar van residuen of ongewenste geuren kan ontdoen.

Je moet het citroensap rechtstreeks op de delen van je haar aanbrengen die de meeste geur lijken te dragen om te voorkomen dat het sap al je haar te veel uitdrogt.Was het citroensap in de douche uit en volg een hydraterende conditioner op.

Tea tree olie

Met een groot aantal haar-gezonde voordelen,tea tree olieis een geweldige optie om van een verbrande haargeur af te komen.Het heeft een sterke natuurlijke geur die werkt om individuele strengen te ontginnen en kan zelfs helpen je haar te hydrateren en te hydrateren, een belangrijke activiteit na hitte -styling.

Vergeet niet om tea tree -olie altijd in een dragerolie of een conditioner te verdunnen voordat u deze aan uw haar toevoegt om te voorkomen dat de olie te sterk is.

Essentiële oliën

Naast tea tree olie kunnen andere etherische oliën u helpen elk type verbrande haargeur te verwijderen.U kunt oliën zoals lavendel, citrus of eucalyptus selecteren om uw sloten te ontginnen en uw haar fantastisch te laten ruiken.Kijk uit voor een lijst met haarvriendelijke etherische oliënDit artikel.

Kokosnootolie

Een powerhouse van een haarboeiende krachtpatser, kokosolie kan helpen je haar op te frissen en het zacht en glanzend te laten.Werk de olie in je haar voor een douche en laat deze 10 tot 15 minuten zitten voordat je afspoelt.

Shampoo en conditioner zijn optioneel, maar als je een heel diep schoon wilt, kun je doorgaan en ze gebruiken na je behandeling met kokosolie.

Verse lucht

Soms is er niets beters dan een beetje zon en wat frisse lucht.Als het verbrande haargeur op je strengen niet te sterk is, kun je je haar laten zakken en een beetje naar buiten gaan om je haar te laten luchten en op te frissen.
Get Rid of Burnt Hair Smell With These 7 Simple Tricks (1)

Zorgzaam voor verbrand haar

Zodra je haar is verbrand en je bent ontdoen van onaangename geuren, kun je deze tips volgen om voor te zorgen en je haar te revitaliseren.

Gebruik voedende behandelingen

Haar dat is verbrand, mist meer dan waarschijnlijk veel belangrijke voedingsstoffen die het sterk en gezond maken.Om te repareren om uit te zien en voelen van je haar, kun je gebruikenhaarmaskersof haarolie op routinematige basis.

Mogelijk wilt u ook investeren in een conditioner van Leave-in om dagelijks te gebruiken om uw haar zacht te houden.

Rehydrateer uw sloten

Je verbrande haar ontbreekt aan vocht waardoor het zacht en ze zijdeachtig en glad uitziet.Om te voorkomen dat je haar er niet uitziet en als stro kiest, kies je producten die hydrateren en wegblijven van producten die sulfaten en alcoholen omvatten, omdat deze je haar verder drogen.

Bovendien kunt u het alleen probereneen keer shampooingOf twee keer per week om je haar de tijd te geven om zijn eigen natuurlijke oliën te produceren en zichzelf te repareren.

Overweeg een trim

Soms is de beste manier om voor je haar te zorgen, gewoon een trim te krijgen.Door de delen van je haar af te snijden die het meest verbrande en buiten redding zijn, kan je haar er onmiddellijk gezonder uitzien en je in staat stellen om je haar als geheel effectiever te repareren.
Get Rid of Burnt Hair Smell With These 7 Simple Tricks (2)

Pro -tips om een verbrande haargeur te vermijden

Als je een keer verbrand haar hebt ervaren en nooit meer wilt, kun je deze pro -tips volgen om verbrand haar voor altijd meer te voorkomen.

Warmtestijl minder

Een gemakkelijke manier om elke vorm van haarverbranding te voorkomen, is door eenvoudig uw warmtestylinggereedschap te gebruiken.Warmtestyling spaarzaam is veel beter voor je haar en kan helpen om haar droogheid en schade op lange termijn te voorkomen.

Gebruik warmtebescherming

Een kwaliteitHaarwarmte beschermendMoet elke keer worden gebruikt om de stijl te verwarmen om warmteschade zoveel mogelijk te minimaliseren.Hoe meer je haar wordt beschermd tegen heet gereedschap, hoe minder waarschijnlijk het is om te verbranden of een verbrande haargeur aan te nemen.

Zet het vuur naar beneden

Het gebruik van je stylinggereedschap op een hitte die niet geschikt is voor hen kan bijdragen aan verbrand haar.U moet proberen de laagst mogelijke warmte op uw stylinggereedschap te gebruiken die nog steeds uw haar beïnvloedt om te voorkomen dat u versnellen of uw sloten verbranden.

Maak uw gereedschap schoon

Gebouwde product- en haaroliën op uw hittestylinggereedschap kan roken en ruiken naar brandende keer als u stijlt;Deze geur wordt overgebracht naar je haar wanneer het gereedschap wordt gebruikt.Zorg ervoor datschoonAl uw warmtestylinggereedschap regelmatig om een slechte geur te voorkomen.

Stijl niet nat

Warmte direct op nat haar aanbrengen is een bijna gegarandeerde manier om roken en een verbrande haargeur te creëren.Dit komt door het warm gereedschap dat je haar extreem snel drogen, waardoor het water in je haar uitzet en explodeert, waardoor je haar van binnenuit wordt beschadigd.

Dit kan ook de brandende haargeur creëren als je haar aan de buitenkant beschadigd raakt en verschroeid.Wettig stylen moet zoveel mogelijk worden vermeden om dergelijke schade te voorkomen.

Happy Heat Styled Hair bereiken

Een verbrande geur in je haar kan je hele dag verpesten, vooral als het lijkt alsof de geur gewoon niet zal vervagen.Met onze remedies om van deze verbrande geur af te komen, in combinatie met de juiste zorg en tips om deze ongelukkige gebeurtenis te voorkomen, zou je in staat moeten zijn om van die onaangename geur af te komen en je haar er in een mum van tijd uit te laten zien, te voelen en fantastisch te ruiken!

Weg met verbrande haargeur kwijt met deze 7 eenvoudige trucs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5994

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.