Wellbutrin ernstige allergische reactie - Hoe lang duurt de jeuk? (2024)

Vraag geplaatst doorNiet zo slechtop21 oktober 2010

Laatst geupdate op18 augustus 2023 (7 dagen geleden)doorLily Evans

Ik gebruikte een week lang Wellbutrin XL van 150 mg. Daarna verhoogd naar 300 mg. Ik begon meteen te jeuken. Na het lezen van negatieve ervaringen die anderen over generieke geneesmiddelen schreven, schakelde ik op dag 3 over op Brand Wellbutrin. De jeuk ging door. Ontwikkelde zich tot uitslag over mijn benen en armen. De ergste jeuk die ik ooit heb gevoeld. Al snel braken er grote bijenkorven uit.
Dr. nam me onmiddellijk weg toen ik hem vertelde over huiduitslag.
Ik heb het 5 dagen ingenomen met 300 mg en ben nu 5 dagen vrij. Maar ik heb nog steeds jeuk en blijf uitbreken. Niet zo erg, maar kan 's nachts niet slapen. Benadryl en prednison nemen, maar niet weggaan zoals ik dacht.

Mijn vraag is deze: voor iedereen die een soortgelijke reactie heeft ervaren, hoe lang duurt het voordat de jeuk en netelroos verdwijnen (of voordat de medicijnen uit uw systeem verdwijnen)?

Elk advies zou helpen. Ik kan geen antwoorden of informatie vinden over de duur van een allergische reactie op Wellbutrin, hoewel ik weet dat dit enigszins vaak voorkomt.
Bedankt!

Beantwoord deze vraag

63 antwoorden

LI

Lily Evans 7 dagen geleden

Ik ben zo blij dat ik dit draadje heb gevonden. Mijn arts had geen idee dat dit kon gebeuren en ik was degene die er uiteindelijk achter kwam. Het is minstens twee weken geleden, maar ik ben er vandaag voor het eerst mee gestopt. Hopelijk begin ik snel resultaat te zien. Ik hebnetelroosoveral en door de onophoudelijke jeuk, ook vreselijke blauwe plekken waar ik uiteindelijk steroïden voor moest gebruiken om er vanaf te komen. Ik ga morgen wat anti-histamine proberen bij de drogisterij. Zal over een week of zo updaten. Bidden voor iedereen, dit is letterlijk het ergste.

Stemmen:+0

AG

geleden 30 juni 2023

Ik heb dat net meegemaakt en ik denk dat ik dat momenteel doormaak met duloxetine... gelukkig heb ik de dosis niet verhoogd tijdens het laatste doktersbezoek dat ik had (momenteel krijg ik van 60 mg op dezelfde manier jeuk). Om je vraag te beantwoorden: het kostte me ongeveer een maand en een week, plus of min een paar dagen. DISCLAIMER: Ik gebruik Effexor al een jaar of tien of langer en heb een behoorlijk hoge drempel voor pijn... Ik vind het niet leuk, ik kan het gewoon beter verdragen dan de meesten, denk ik. Ik weet niet of dat iets betekent of enig effect heeft op mijn fysiologie of wat dan ook, maar we zijn allemaal verschillend, dus neem dit met een korreltje zout. Maand en een week. Ik heb veel Benadryl gehad, maar ik ben blij dat het niet zo jeukt als dit... tot nu toe in ieder geval. Ik hoop dat het nu beter met je gaat. Ik wens deze onzin mijn ergste vijand niet toe. Voor iedereen die hier nog mee te maken heeft: wacht even, het is geen levenslange gevangenisstraf. Je kan dit doen.

Stemmen:+0

RK

RKog70 26 oktober 2022

Ik wou dat ik antwoorden had!
Ik ben 7 weken geleden gestopt met het innemen van bupropion 300 mg, en denetelrooszijn nog steeds zo slecht, vooral 's nachts. Ik gebruik hydroxyzine, Allegra, en niets helpt er vanaf. De nacht is zoveel erger, als een uurwerk. Ik ben bang dat de hydroxyzine niet zoveel helpt als het deed.
Het is zo ontmoedigend. Ik zie volgende week mijn dermatoloog en bid voor een oplossing. Niemand zou op deze manier moeten leven. Heeft iemand antwoorden?

Stemmen:+0

CJ

cj67 8 maart 2022

Bupropion veroorzaakt bij velen allergische reacties. Ik deed onderzoek, raakte niet in paniek en slikte elke dag een Loratadine totdat de netelroos stopte (ongeveer 2-3 weken). Ik slik al meer dan 3 jaar met succes bupropion. zonder allergische reacties. Let op, ik hebastmaook, maar mijn ademhaling werd niet beïnvloed door de bupropion, alleen door mijn huid. De resultaten waren het waard om ongemakkelijk te zijn.

Stemmen:+1

TR

Trobin78 8 maart 2022

Ik begon met Bupropion XL 150 mg en enkele dagen later begon ik extreme jeuk te voelen in mijn gezicht, hoofdhuid en liezen. Vervolgens kreeg ik rode, vlekkerige striemen/netelroos over willekeurige delen van mijn lichaam (inclusief handpalmen en vingers). Laat ik zeggen dat ik een bloedziekte heb en chronisch heb gehadnetelrooseerder uitbraak, maar deze uitbraak was een beetje anders.

Ik vroeg me af of het verband kon houden met de medicijnen, aangezien dit het enige nieuwe was dat ik had geïntroduceerd. Ik stopte onmiddellijk en ging verder met het regime van prednison, Zyrtec gedurende de dag, Benadryl 's nachts en famotidine (Pepcid). Alles nam onmiddellijk af en was binnen enkele dagen volledig verdwenen. Ik wachtte 2 maanden en besloot toen om Bupropion nog een keer te proberen, voor het geval deze uitbraak niets met elkaar te maken had. Binnen 5 dagen nadat ik de medicijnen opnieuw had ingenomen, traden dezelfde symptomen op. Ik ben gestopt en duw vloeistoffen en hoop dat ik dezelfde genezende ervaring zal hebben als voorheen (vingers gekruist).

Stemmen:+0

TR

Trobin78 13 maart 2022

UPDATE: ging uiteindelijk naar de spoedeisende hulp vanwege intense verbranding, roodheid en pijn in het bovenlichaam. Kreeg Benadryl & Pepcid via IV. Dat was 2 dagen geleden. Krijg nog steeds willekeurige pop-upbijenkorven die lijken te activeren door hitte. Krijg ook nog steeds alleen 's nachts roodheid en hitte (zoals ernstige zonnebrand) op het bovenlichaam. Vreemd genoeg lijkt Ibuprofen hierbij te helpen. Had ook dermagratografie op handen en vingers. Ben nu 6 dagen van Wellbutrin af. De symptomen verbeteren, maar zijn nog niet volledig verdwenen. Neem momenteel Prednison, Zyrtec in de ochtend en de middag, Pepcid in de ochtend en de middag. Zo gefrustreerd!! Ik waardeer de steun en aanmoedigende woorden die mensen hier lezen enorm. Zal blijven updaten.

TR

Trobin78 13 maart 2022

UPDATE: ging uiteindelijk naar de spoedeisende hulp vanwege intense verbranding, roodheid en pijn in het bovenlichaam. Kreeg Benadryl & Pepcid via IV. Dat was 2 dagen geleden. Krijg nog steeds willekeurige pop-upbijenkorven die lijken te activeren door hitte. Krijg ook nog steeds alleen 's nachts roodheid en hitte (zoals ernstige zonnebrand) op het bovenlichaam. Vreemd genoeg lijkt Ibuprofen hierbij te helpen. Had ook dermagratografie op handen en vingers. Ben nu 6 dagen van Wellbutrin af. De symptomen verbeteren, maar zijn nog niet volledig verdwenen. Neem momenteel Prednison, Zyrtec in de ochtend en de middag, Pepcid in de ochtend en de middag. Zo gefrustreerd!! Ik waardeer de steun en aanmoedigende woorden die mensen hier lezen enorm. Zal blijven updaten.

BA

Verlegen31679 16 januari 2022

Ik begon midden december met Wellbutrin XL - ongeveer 21 dagen. Ik dacht meteen dat ik mogelijke insectenbeten had van wat ik niet wist en ik jeukte. .. Ik dacht niet dat ik een reactie op dit medicijn had - en ongeveer een week geleden besefte ik door hevige jeuk dat dit een symptoom was van dit ellendige medicijn. Ik ben afgelopen maandag gestopt en de toon was iets lager geworden, maar keerde wraakzuchtig terugnetelroosover mijn hele voor- en achterkant - WAT IS HIER GEBEURD en waarom is dit na het vinden van deze blog niet aangepakt en van de markt gehaald! Ik heb nog nooit zo'n reactie gehad op welk medicijn dan ook! laat staan ​​iets dat erger wordt na het stoppen! weet iemand hoe lang dit zal doorgaan? Benadryl gebruiken en het werkt niet zo goed

Stemmen:+0

LM

lma95 13 januari 2022

Ik heb gisteren mijn eerste 150 mg bupropion xl ingenomen en toen ik naar bed ging, jeukten de toppen van mijn tenen een beetje en deden ze een beetje pijn. Het was geen waanzinnig ondraaglijke jeuk zoals velen van jullie helaas hebben ervaren, maar het hield mij zeker een tijdje wakker. Als pre-med student ging mijn gedachten rechtstreeks naar alle mogelijke oorzaken. Uiteraard begon ik diezelfde dag met de medicatie, dus het was mijn eerste gedachte. Maar het lijkt erop dat in alle berichten hier het langer duurde voordat de reacties zich manifesteerden. Ik vroeg me af of iemand die een slechte reactie heeft gehad, mij kan vertellen of het bij jou zo is begonnen? Ik ben ook erg benieuwd (voor degenen die deze draad nog steeds volgen) of iemand van jullie vóór of na wellbutrin andere allergische reacties op andere medicijnen of chemicaliën heeft gehad? Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat sommige van deze reacties optreden als gevolg van de combinatie van andere geneesmiddelen die ermee worden ingenomen? Bedankt!

Stemmen:+0

LR

Lroberts_oc 26 december 2020

Ik had precies dezelfde reactie, een week op één pil van 150 mg en de tweede week adviseerde mijn arts om te verhogen naar twee pillen van 300 mg. Ik heb gehadnetelroossinds 18 november en nu is het 25 december.
Eén suggestie die ik kan geven is om een ​​histaminearm dieet te volgen.
Na ongeveer drie weken kon ik de netelroos en de jeuk naar een lager niveau brengen. Ik heb gemerkt dat als ik voedsel met een hoog histaminegehalte eet, mijn huid nog steeds reageert. Ik krijg een jeukend hoofd en mijn knieën breken uit.
Het helpt al een beetje als je weet hoe je moet eten om de symptomen te verminderen.

Stemmen:+0

TW

tweed32 31 augustus 2020

Ik gebruik hiervoor bupropion 2/dagstoppen met rokeneen paar jaar geleden. En het werkte wonderen (geen bijwerkingen). Ik ging ongeveer 6 maanden tot een jaar geleden terug naar bupropion voor een seizoensgebonden depressieve stoornis. Begonnen met een lage dosis van 150 mg, 300 mg, gebruik nu een paar maanden 450 mg. Ik weet niet of het een verschil maakt, maar deze keer gebruikte ik de verlengde release. En een paar dagen geleden begon ik jeuk te krijgen. Hier en daar beginnend op mijn lichaam. Nu is het over mijn hele lichaam, gezicht en hoofd gegaan. De jeuk is 's nachts erger als mijn lichaam ontspannen is. Voor mij voelt de jeuk bijna als kruipende insecten, en als ik het negeer, voelt het als bijten. Net genoeg om je te irriteren en het moet jeuken. En ik weet niet of de jeuk het erger zal maken. Ik begon andere oorzaken te elimineren door 2/dag te douchen, lotions te gebruiken, beddengoed te wassen, enz... zonder enig succes. Dus ik zocht online naar redenen voor de jeuk zonder bulten of beten.

Uitbreiden...

Gaf me net informatie over insectenbeten. Dus ik keek naar bijwerkingen van bupropion en las een paar opmerkingen. En ik denk dat ik misschien hetzelfde probleem heb. En een van de commentatoren vroeg of het haar van iemand begon uit te vallen... Ik dacht eigenlijk hetzelfde. Ik heb gemerkt dat er veel haar uitvalt tijdens het douchen en stylen. In ieder geval meer dan normaal. Ik dacht dat het kwam doordat ik mijn haar omhoog hield. Maar ik las dat anderen ook hetzelfde probleem hadden. Dus ik weet niet of dat helpt bij de zorgen van iemand. Dus nu ga ik morgen de dokter bellen om te kijken of ik van de medicijnen af ​​kan komen. Hopelijk helpt het tegen de jeuk en haaruitval.

Stemmen:+0

LR

Lroberts_oc 26 december 2020

Ik heb veel succes gehad met een histaminearm dieet. Onze lichamen reageren op de Wellbutrin en onze histamineniveaus zijn waarschijnlijk door het dak gestegen. Probeer het eens. Er is veel informatie op internet te vinden over welke voedingsmiddelen weinig histamine bevatten en welke je beter kunt vermijden.
Succes!

HU

Doe mezelf pijn vandaag 26 juni 2020

Ladyblustocking, voor wat het waard is, hier is mijn advies over uw vragen: aangezien u zich zorgen maakt over de pandemie en de financiële gevolgen van een bezoek aan een ziekenhuis voor behandeling, kan ik u vertellen dat wat u nu doet het enige is dat zij voor u zullen doen. Benadryl met een lage dosis steroïden. Ik was ook bang dat ik in shock zou raken en daarom ging ik. Maar de prednison en Benadryl zouden je goed moeten houden. Ik dacht dat ze me IV-steroïden en hydratatie zouden geven, maar geen van beide. Alleen de twee pillen die u al slikt. Uiteraard moet je doen wat goed voelt en als je de behoefte voelt om door een arts te worden gecontroleerd, ga dan zeker naar de Eerste Hulp. Ik probeer je alleen maar gerust te stellen en mijn ervaring te beschrijven. Wat de allergoloog betreft: de enige nuttige informatie die ik van hem kreeg, was dat ik eenmaal per dag een dubbele dosis allergiemedicijnen moest innemen (Allegra of gelijkwaardig). Dit was nuttig omdat Benadryl me de hele tijd slaperig maakte. Ik hoop dat deze informatie enigszins nuttig is.

Uitbreiden...

Ik begrijp je angst en je gevoel van somberheid op dit moment, maar onthoud dat dit voorbij zal gaan en dat alles goed met je zal komen, het zal alleen even duren. Het spijt me dat je dit meemaakt, maar blijf sterk en weet dat anderen er samen met je zijn geweest.

Stemmen:+0

DE

Ladybkousen 26 juni 2020

Bedankt voor het antwoord. Ik zit midden in een opflakkering en niets lijkt de jeuk en het brandende gevoel te kalmeren. Ik ben blij om te weten dat ik niet de enige ben en dat anderen dit hebben doorstaan. Ik zal waarschijnlijk wachten met naar de Eerste Hulp te gaan. Iemand hier zei dat het misschien het proberen waard is om naar een dermatoloog te gaan en een cortisone-injectie te laten nemen. Op dit punt zal ik alles proberen. Dit eist ook een behoorlijke tol van mijn geestelijke gezondheid, wat de reden was dat ik Wellbutrin in de eerste plaats gebruikte.

DE

Ladybkousen 25 juni 2020

Ik ben zo blij dat ik dit draadje heb gevonden. Ik ben op mijn derde dag vannetelroosvan Wellbutrin. Ik lees de horrorverhalen van mensen hier die nog steeds last hebben van netelroos na EEN JAAR stoppen met Wellbutrin! Ik heb geen verzekering, dus ik ben extreem bang om naar het ziekenhuis te gaan. Ook tijdens een pandemie. Ik gebruik wat prednison dat ik samen met Benadryl en Xyzal had. Ik ben zo bang voor een anafylactische shock. Ik heb gelezen dat je geen antihistaminica moet combineren, maar het lijkt erop dat sommige mensen hier dat wel hebben gedaan. Moet ik het geld uitgeven en naar een allergoloog gaan? Nog ander advies? Ik voel me momenteel heel somber, niet op het niveau van zelfbeschadiging, maar ik voel me hopeloos en zo bang.

Stemmen:+0

KY

Kylesmom01 21 mei 2020

Ik kreeg Wellbutrin SR 100 mg 2 x daags binnen 9 dagen na inname. Ik werd wakker metnetelroosen jeuk die avond om 18.00 uur. Ik was op de spoedeisende hulp, bedekt met netelroos zo groot als een honkbal. Ik kreeg een injectie met steroïden en een allergie-injectie. Ik kreeg te horen dat ik Benadryl en Allegra moest nemen. De netelroos verdween, maar ik had extreem jeuk en mijn lippen zwollen op en Ik begon spier- en gewrichtspijn te krijgen, evenals hete rode vlekken op mijn gezicht en nek. Ik stopte met het gebruik van Wellbutrin op dag negen nadat ik ermee begon en 7 dagen later heb ik nog steeds last van de jeuk en rode vlekken. Ik zag een allergoloog die het ermee eens was het is waarschijnlijk het resultaat van de Wellbutrin. Ik heb geen idee hoe lang het zal duren voordat dit volledig verdwijnt, maar ik zal de rest van mijn leven nooit meer een Wellbutrin-pil slikken!!!

Stemmen:+1

HU

Doe mezelf pijn vandaag 25 maart 2020

Het spijt me zo te horen over uw vreselijke ervaring, zoals zovelen van ons hier. Behandeling met steroïden is niet duurzaam en het innemen van Benadryl is alsof je half in slaap rondloopt. Wat voor mij heeft gewerkt, is het innemen van een dubbele dosis standaardallergiemedicijnen 's nachts (Allegra, Zyrtec, zelfs generiek). De Decongestivum-versies zijn niet nodig. Dit is voor mij essentieel geweest bij het elimineren van denetelroosen de jeuk. Ik hoop dat deze informatie je wat verlichting zal bieden.

Stemmen:+0

SS

SStahr 25 maart 2020

Ik hoop echt dat iemand hier een antwoord op heeft. Ik ben op 25 januari 2020 begonnen met het gebruik van Wellbutrin XR 150 mgstoppen met roken. Op 26 februari kreeg ik de instructie om te verhogen naar 300 mg. Op 2 maart had ik oncontroleerbare jeuk in mijn hoofdhuid. Zo erg dat ik dacht dat het luizen waren. Ik ging naar de dokter die beweerde dat het niet de Wellbutrin kon zijn. In de nacht van 11 maart lag ik op de Eerste Hulp en had ik moeite met ademhalen, netelroos over mijn hele lichaam en gezwollen lippen, tong en oren. Ik kreeg 4 dagen steroïden voorgeschreven van 20 mg per dag. Toen dat op was, was ik op de 17e weer terug op de Eerste Hulp, terwijl mijn keel begon te sluiten en netelroos over mijn hele lichaam. Er werd nog een ronde steroïden voorgeschreven en deze keer was het 6,5,4,3,2,1 van 10 mg pillen per dag. Hier zijn we op 25 maart, geen steroïden meer en ik heb netelroos over mijn hele lichaam en mijn oog is gezwollen.

Uitbreiden...

De Eerste Hulp heeft voorgesteld dat ik terugkom en mijn arts die de medicatie in de eerste plaats heeft voorgeschreven, zegt me alleen maar: “steroïden zijn niet goed voor je, neem Benadryl” en we zitten midden in een nationale pandemie.

Als iemand een dagelijks medicijn of behandeling heeft gevonden die werkt, zou ik dat zeer op prijs stellen. Benadryl helpt een beetje, maar steroïden zijn het enige dat de reactie op afstand heeft gehouden. Help alstublieft.

Stemmen:+0

LM

lms25 10 november 2019

Zo ellendig! Mijn reactie was meer een brandende, pijnlijke uitslag overal en de jeuk begon op te treden toen de uitslag beter werd. Mijn uitslag werd ongeveer 4-5 dagen nadat ik met de medicatie was gestopt, niet meer erger. Ik lag ongeveer 4 dagen op de IC vanwege de ernst en de IV-vloeistoffen hielpen, dus veel water drinken is waarschijnlijk belangrijk. Niets hielp super tegen de jeuk, maar Benadryl, ijskompressen en Eucerin zorgden voor enige verlichting. Ik heb ongeveer 2 weken last gehad van de jeuk. Bevochtig en bevries zeker de extra jeukende plekken.

Stemmen:+0

Beantwoord deze vraagZoek soortgelijke vragen

gerelateerde onderwerpen

goedbutrin,wellbutrin xl,allergische reacties,jeuk,algemeen

Verdere informatie

  • Wellbutrin-gebruik en waarschuwingen
  • Wellbutrin XL-gebruik en waarschuwingen

Soortgelijke vragen

Ik heb een allergische reactie gehad op Tramadol, hoe kan ik de jeuk stoppen?

Bijgewerkt op 20 juni 20237 antwoorden

Jeukreactie op anticonceptie???

Bijgewerkt op 11 juni 20193 antwoorden

Prednison gebruiken tegen ernstige jeuk en huiduitslag, maar het werkt niet?

Bijgewerkt op 10 november 20203 antwoorden

Hoeveel Benadryl moet ik nemen voor een allergische reactie?

Bijgewerkt op 26 maart 20181 antwoord

Hydrocortison en allergische reacties?

Bijgewerkt op 25 juni 20221 antwoord

Zoek naar vragen

Nog steeds op zoek naar antwoorden? Probeer te zoeken naar wat u zoekt ofstel je eigen vraag.

Wellbutrin ernstige allergische reactie - Hoe lang duurt de jeuk? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6235

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.