Hoe u zich kunt ontdoen van watermijten in een paar eenvoudige stappen (2024)

Inhoud

Verspreid de liefde

De watermijten lijken op landkruipende wezens zoals schorpioenen, teken, spinnen en vele andere watersoorten. Er zijn verschillende soorten watermijten die in lentepoelen leven. De mijten zijn te herkennen aan het uiterlijk van een rond, helderrood lichaam. Ze zijn al vanaf een afstand te zien.

Omgaan met watermijten in aquaria kan worden aangepakt door een evenwichtige pH-waarde in het water te handhaven, de temperatuur van eventueel nieuw toegevoegd water nauwlettend in de gaten te houden en eventueel oppervlakkig schuim zorgvuldig af te schuimen. Snelle remedies voor mijtinfestaties kunnen het gebruik van medicinale tabletten en het uitvoeren van volledige waterverversingen omvatten. Het is echter van cruciaal belang om het type mijten te identificeren voordat u begint met het verwijderen van de mijten, zodat u zeker weet dat u de juiste stappen onderneemt en mogelijke schade aan uw vissen voorkomt.

Hieronder worden de onderstaande methoden gedetailleerd beschreven om de gewenste resultaten en de perfecte oplossing voor uw mijtenprobleem te krijgen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op elk proces, zodat u zelf goed geïnformeerd blijft over hoe u met mijten moet omgaan.

Wat zijn watermijten?

How To Get Rid Of Water Mites In a Few Easy Steps (1)

Als je kleine beestjes in je aquarium ziet, is de kans groot dat het watermijten zijn. Deze kleine beestjes spelen een grote rol bij het in evenwicht houden van alles. Ze komen vaker naar voren als er iets in de tank niet helemaal klopt. Vaak vind je soorten als vlokreeftjes, roeipootkreeftjes, ostracoden en daphnia.

Het goede nieuws is dat uw vissen er waarschijnlijk graag van snoepen. Als het goed gaat, kunnen deze mijten zelfs een groot deel van het vismeel van uw vis uitmaken. Maar pas op, want sommige mijten kunnen uw vissen schade toebrengen. Houd dus altijd een oogje in het zeil en zorg ervoor dat de mijten het niet overnemen.

Soorten watermijten

  • Spinachtige mijt: Deze mijt wordt gekenmerkt door duidelijke kop- en lichaamssegmenten. Het heeft de neiging langs de binnen- en buitenoppervlakken van de tank te kruipen, inclusief die onder water en boven water.
  • Garnalenmijt: Deze mijten lijken op kleine, halve cirkelvormige stippen. Ze drijven vooral rond in het water, vaak in de buurt van waterplanten en algen.
  • Kristalachtige mijt: Deze mijten zijn te herkennen aan hun vreemd gevormde zwevende kenmerken, wit of zwart, en hechten zich doorgaans aan oppervlakken en voorwerpen in het aquarium, zowel boven als onder de waterlijn.

Zijn watermijten schadelijk voor de mens?

De watermijten kunnen niet op mensen leven. Het is ook niet bekend dat ze ziekten op mensen overbrengen. De vispopulatie en de waterplanten lijden onder de aanwezigheid van watermijten in zowel de zwembaden als de aquaria.

De mijten kunnen niet overleven op de lichaamsvloeistoffen die ze uit het menselijk lichaam zuigen. Ze kunnen er niet eens bovenop wonen. Dit is goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de mijten uit hun poelen te verwijderen.

Je kunt gemakkelijk doen wat je wilt, zonder jezelf in gevaar te brengen. Ook al zijn de mijten klein, toch bestaat er één enkele oplossing voor het hele probleem.

Zijn watermijten schadelijk voor vissen?

Ja, watermijten zijn ongetwijfeld schadelijk voor de vissen in het water. Als er veel in het aquarium zitten, zullen ze de vissen irriteren door ervoor te zorgen dat ze over de huid en schubben van de vis kruipen.

De vissen raken geïrriteerd door de aanwezigheid van mijten. De aanwezigheid van veel mijten leidt tot beschadiging van het lichaam van een vis. Als de schade groter wordt en er niets aan wordt gedaan, kan de vis vroeg of laat vatbaar worden voor de externe omgeving en niet goed in het water kunnen overleven.

Dit heeft directe gevolgen voor de vispopulatie en u zou willen dat uw tijdige actie u alle onnodige problemen had kunnen besparen.

Hoe komen watermijten in acquiriums terecht?

Het is alsof de ene dag je aquarium in orde is en de volgende dag wemelt het van de mijten. Het kan supersnel gebeuren, en als je daar de plotselinge algengroei aan toevoegt, kunnen de zaken echt uit de hand lopen. Ik herinner me dat dit mij een keer overkwam toen ik een zelfvoederbak gebruikte voordat ik een paar dagen weg ging. Terwijl het voedsel zich opstapelde en aan de tank bleef plakken, vermenigvuldigden de mijten zich als een gek.

Eerlijk gezegd weet ik niet zeker hoe de eerste mijten daar terecht zijn gekomen. Ik denk dat ze misschien een ritje hebben gemaakt met wat aquariumplanten of nieuwe vissen. Hoewel al mijn spullen nieuw waren, kon je mijten oppikken van gebruikte apparatuur of decoraties die niet goed waren schoongemaakt. Soms voelt het alsof mijten zomaar uit de lucht komen vallen. Er zit geen echt patroon in, maar over het algemeen zijn ze eerder nuttig dan schadelijk, tenzij de zaken een beetje in de war lopen.

Hoe zich te ontdoen van watermijten

1- Het verhogen van de temperatuur van het water

Voor het water in het zwembad of aquaria is er een eenvoudige oplossing om de mijten te verwijderen. Je kunt de temperatuur verhogen tot ongeveer 86F. Een hogere temperatuur dan normaal is voldoende om de mijten te doden.

In het geval van het aquarium moet u een klein beetje zout toevoegen; 1 theelepel per gallon is vereist. Wat doet het zout? Het verstikt de mijten tot de dood. Als de mijten doodgaan, drijven ze op het wateroppervlak en kun je ze eenvoudig verzamelen met een waternet.

Als u beide methoden combineert, krijgt u de beste resultaten. Je kunt het water verwarmen en er dan wat zout in oplossen. Dit zorgt ervoor dat mijten worden gedood door de hitte en verstikking.

2- Gebruik van chloor

De mijten die in waterlichamen aanwezig zijn, zijn ongewenst. Ze kunnen snel een deel van het water van de waterplanten worden. De mijten kunnen zich ook hechten aan waterdieren zoals vissen. Ze fungeren als parasieten en voeden zich met de lichaamsvloeistoffen, de huid en de schubben van de vissen waaraan ze gehecht raken.

Daarom is het noodzakelijkzich te ontdoen van mijtenzo spoedig mogelijk. Je moet bleekmiddel gebruiken en een klein beetje aan het zwembad toevoegen. Dit zal de mijten doden. Chloor is een actief middel, het bleekmiddel. Bleekmiddel is een sterke en agressieve chemische stof. Het zou het beste zijn als je het met zorg gebruikte.

Voor gebruik moet u het verdunnen. Het kan de ogen, longen en huid van de persoon beschadigen. Het beste is als u ervoor zorgt dat er geen contact met de huid is. Anders zal het u pijn doen.

Het gebruik van chloor is een van de beste opties die je hebt; U moet er echter voorzichtig mee omgaan en het gebruiken.

3- Regelmatige reiniging en vervangingswater

De beste manier is om het oude water te verwijderen en het te vervangen door nieuw water. Zo kun je het vuile water en al het ongedierte dat daarin zit, kwijtraken. Het zoete water is vrij van ongedierte en u kunt beschikken over het beste schone water voor uw vissen en zwemmen.

Een ander voordeel van het verwijderen van oud en vuil water is dat het u helpt de mijten en hun eieren te elimineren. Op deze manier wordt de mijtenpopulatie geëlimineerd. Het houdt het water ook schoon van ander ongedierte.

Door het water regelmatig schoon te maken blijft de populatiegrootte onder controle. Voor de bezitters van een zwembad of aquarium kunnen veel ongemakken worden vermeden.

4- Verlichting verwijderen

Er wordt gezegd dat de lampen veel insecten aantrekken, waaronder mijten. De kleur van het licht is essentieel als het gaat om het aantrekken van insecten. Lichten met kortere golflengten, zoals groen, UV en blauw, zijn behoorlijk zichtbaar voor de insecten in vergelijking met de lichten met langere golflengten, rood licht, oranje of geel.

Overdag heb je niet veel licht nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is voorzichtig zijn met de nachtverlichting. Als u geen verlichting installeert, helpt dit de mijten weg te houden.

Het minste wat u kunt doen is ervoor kiezen om lampen te installeren die de mijten niet aantrekken. Daarvoor moet je de markt afzoeken en zelf experimenteren.

Hoe zich te ontdoen van mijten in het aquarium?

Er zijn veel manieren waarop u het probleem van de mijten in uw aquarium kunt oplossen. Veel mensen maken zich zorgen over hun vissen en wat de mijten met hen kunnen doen. Dit artikel biedt alle oplossingen die u nodig heeft om van uw problemen af ​​te komen

  • Het wegwerken van roeipootkreeftjes
  • Vermindering van het aantal poedervormige voedingsmiddelen
  • Roofdieren toevoegen aan het aquarium
  • Het gebruik van chemicaliën

Het aquarium bevat ook veel kleine planten. Het is dankzij deze beplanting dat de aquariummijten uw aquarium binnendringen en zich aan een vis hechten. Je kunt er op dit moment niet veel aan doen.

U kunt kiezen voor actieve behandelingen om uw vissen te beschermen tegen mijten. Door de genoemde methoden te volgen, kunnen uw vissen vrij blijven van mijtschade.

1- Het wegwerken van roeipootkreeftjes

Hoe kom je er dus achter dat hun vissen mijten hebben? Het kan worden waargenomen door op de tekens te letten. De schubben van de vis beginnen eraf te vallen. Er zijn veel vissen die gevoelig zijn voor mijtaanvallen.

De mijten voeden zich met roeipootkreeftjes. De roeipootkreeftjes voeden zich op hun beurt met het afval. Het zou het beste zijn als u uw tank te allen tijde schoon houdt. De schoonmaak moet minimaal één keer per maand worden uitgevoerd.

Dit zal helpen bij het verwijderen van het afval. Als er zich geen vuil heeft opgehoopt, zullen er geen roeipootkreeftjes meer zijn, en dus zullen er ook geen mijten zich ermee voeden.

2- Vermindering van het aantal voedselpoeders

Het poedervormige voer trekt de mijten in de aquaria aan. Hoewel dit voedsel aan de vissen wordt gegeven, kunnen ze normaal groeien en zich goed voortplanten. Ook de mijten voeden zich met dit soort voedsel en gaan zich vanzelf voortplanten.

Je kunt deze voedselbronnen in poedervorm vervangen door andere bronnen. U kunt altijd kiezen voor alternatieve producten zoals visvoer. Hierdoor blijven de mijten op afstand. Ook mag u geen extra dingen aan het aquarium toevoegen, maar alleen genoeg om de vissen levend en bloeiend te houden.

Elk extra voedsel dat aan het aquarium wordt toegevoegd, zal de mijten alleen maar uitnodigen om zich veelvuldig te ontwikkelen. Binnenkort krijgt u te maken met iets waarvoor u zich niet heeft aangemeld.

3- Roofdieren toevoegen aan het aquarium

Sommige kleine vissen zoals guppy's, tetra's, rasbora's, goerami's en anabantoïden voeden zich met de watermijten. Door deze vissen als roofdieren aan het aquarium toe te voegen, kunt u de mijtenpopulatie helpen elimineren.

Andere veel voorkomende roofdieren zijn de Albino corydoras, meervallen, Otocinclus, Mollies en platyfish. Ze voeden zich met de mijten. Dit is de meest natuurlijke manier om de mijtenpopulatie onder controle te houden.

Het enige wat u hoeft te doen is uw aquarium vullen met vissen die zich kunnen voeden met mijten. Zo kan uw aquarium gevuld worden met vissen en beschikt u over de perfecte roofdieren om de mijten op afstand te houden. In dit geval zijn geen andere reinigingsstrategieën vereist.

4- Het gebruik van chemicaliën

U kunt onmogelijk kiezen voor de mogelijkheid om chloor te gebruiken om de mijten te doden. In een aquarium is het toevoegen van chloor helemaal geen verstandige optie. Als het mijtenprobleem uit de hand loopt, moet u eerst alle vissen eruit halen.

Als het aquarium leeg is, kun je er chloor aan toevoegen, maar de hoeveelheid mag maar een klein beetje zijn. Hierdoor zullen de mijten verstikken en zullen ze snel genoeg uitsterven. Vervolgens kunt u chloorwater vervangen.

Uiteindelijk kun je je aquarium vullen met vers water en alle vissen terugplaatsen die je eruit hebt gehaald voordat je de waterbehandeling hebt uitgevoerd.

Het inpakken

Watermijten kunnen moeilijk te bestrijden zijn, zolang je de oplossing voor dit probleem niet kent. In dit artikel vindt u stapsgewijze richtlijnen voor het omgaan met watermijten en het beschermen van uw vissen tegen watermijten.

Hopelijk zul je deze manieren implementeren en alle onnodige pijn elimineren die je moet doorstaan ​​om de mijtenpopulatie onder controle te houden.

Referenties

Tom Goldschmidt(2016)Watermijten(Acari, Hydrachnidia): krachtige maar algemeen verwaarloosde bio-indicatoren – een overzicht, Neotropische biodiversiteit, 2:1,12-25

Hoe u zich kunt ontdoen van watermijten in een paar eenvoudige stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.