Hoe zien kattenvloo's eruit voor het menselijk oog?Hoe te voorkomen?- Oogzorgwebsite (2024)

Met behulp van deze gids kun je vlooien herkennen in al hun levensfasen, inclusief eieren, larven en volwassenen, evenals de vlooienbeten van je huisdier.We zullen ook laten zien hoe u uw huis kunt controleren op vlooien en hoe u ze kunt behandelen door te leren hoe u van vlooien kunt ontdoen en hoe u ze in de eerste plaats kunt vermijden.

Hoe zien kattenvloo's eruit voor het menselijk oog?

Kattenvlooien zien eruit als kleine, donkere, ovaalvormige insecten met stoere schelpen in het menselijk oog.Ze zullen waarschijnlijk snel door de vacht van je huisdier gaan terwijl je afscheid neemt terwijl je kamt.Bovendien is het waarschijnlijk dat je ze zult ontdekken dat ze zich aan de huid van je huisdier hebben gehouden.

Voor meer informatie, blijf lezen.

Inhoudsopgave

Hoe lijken vlooien voor het menselijk oog?

Vlooien zijn platte, ovaalvormige insecten die donkerbruin tot zwarte lichamen hebben.Deze parasieten hebben zes benen in plaats van vleugels.Hun achterpoten zijn sterker en groter dan hun voorpoten.Ze kunnen naar een hoogte van ongeveer 8 inch en een afstand van ongeveer 16 inch springen dankzij deze speciale fysieke eigenschap.

Vlooien hebben twee kleine antennes die ze gebruiken om warmte, trillingen, veranderingen in schaduwen en luchtstromen te detecteren.Ze hebben mondstukken gericht die goed zijn in het zuigen van bloed, en ze hebben deze.Hun lichaam is bedekt met sterke, achterwaartse stekels, hoewel je ze misschien niet duidelijk kunt zien.

Het hoofd, de thorax en de buik vormen de drie delen die het lichaam van een vlooien vormen.Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat u ze duidelijk kunt zien met uw zonder hulp bij hun ongelooflijk kleine formaat.Ze hebben nog steeds een capsule om hun hoofd.Hun buik heeft tien segmenten, terwijl hun thorax drie ongelijke segmenten heeft.

1/12 tot 1/8 in (2,1 tot 3.175 mm) is de gemiddelde lengte van een vlooien voor volwassenen.Ze zijn iets kleiner dan een zandkorrel, maar groter dan teken.Vlooien zijn gemiddeld bijna twee keer zo groot als mannen en meet ongeveer 3 mm lang.In vergelijking met hun mannelijke tegenhangers zijn hun buik ook groter en zwaarder.

Elke soorten vlooien doorloopt een volledige metamorfose.De vier fasen van hun levenscyclus zijn ei, larve, pop en volwassene, wat betekent dat ze vier verschillende levenscycli hebben.De larve van een vlo strijkt een cocon erin waarvan de pop ontwikkelt.Poppen van vlooien zijn iets kleiner dan vlooien voor volwassenen.Ze zullen in één tot twee weken volwassenen volwassen worden onder normale omstandigheden.

De levenscyclus van een vlo

De vlo is een minuscuul insect met een lengte van 2 tot 3 millimeter.Het woont in de vacht van dieren (zoals katten, honden of zelfs ratten) en reproduceert daar terwijl ze hun bloed consumeren.Ctenocephalides Felis, een kattenoort, is het meest voorkomende type.

De levenscyclus van de chip vindt plaats in verschillende fasen:

Een volwassen vlo heeft de kat al besmet.Vervolgens voedt het zich voor het eerst op zijn gastheer met bloed.

48 uur na aankomst begint de vlo te reproduceren.Drie weken lang produceert ze tot 50 eieren per dag.

Het ei valt en scheidt zich van het wezen.Het wordt een larve na 3 tot 5 dagen en verhuist naar donkere, vochtige gebieden (tapijten, tapijten, enz.).).) Om een volwassene te worden.Afhankelijk van de omstandigheden kan dit enkele dagen tot een maand duren.

De larve transformeert in een cocon en kan zes tot acht maanden in leven blijven.Ze zal een dier zoeken als ze eenmaal een volwassene is en opnieuw fokken.

Als een volwassen vlo geen gastheer vindt, zal deze niet erg lang duren.U kunt uw kat een vlooienbehandeling geven en uw huis behandelen om de biologische cyclus van het ongedierte te doorbreken.U kunt het vlooienprobleem volledig oplossen door alle besmettingspunten te behandelen.

Welk resultaat van een vlooienbepaling?

Hoewel een vlooienplaag zelden mensen in gevaar brengt, kan het nog steeds negatieve effecten hebben op uw kat en de omgeving.

De gevolgen voor de kat

Een vlo kan tot tien keer per dag bijten.Flea allergie dermatitis (FPAD), een veel voorkomende huidaandoening bij katten die resulteren in ernstig krassen en likken, kan af en toe worden veroorzaakt door slechts één hap.Op het buik, de buik en de flanken van je kat kunnen laesies zich ontwikkelen en worden gevolgd door haarverlies.

Interne parasieten en bacteriën die door de chip worden verspreid, kunnen ook complicaties veroorzaken.De laatste draagt vaak wormeieren, inclusief lintwormeieren.Wanneer uw kat bijvoorbeeld bijt en deze wordt ingeslikt, kan dit leiden tot ernstige spijsverteringsproblemen.De transmissie van een bacterie door de vlo die rode bloedcellen doodt, kan ook leiden tot infectieuze bloedarmoede van kat.Als dit het geval is, kan uw huisdier koorts, anorexia, gewichtsverlies of zwakte vertonen.Het wordt geadviseerd dat u met uw dierenarts spreekt als u niet zeker weet.

De gevolgen voor uw huis

Mensen worden zelden nadelig getroffen door vlooien, met uitzondering van af en toe pijnlijke, intense jeuk.Aan de andere kant kunnen ze vanwege hun snelle reproductie hun eieren over het hele huis verspreiden, met name in gebieden die uw huisdier bezoekt, zoals kussens en banken.

Wanneer de eieren uitkomen, verspreiden de larven zich over de omgeving en vestigen zich in vochtige, donkere gebieden (zoals tapijten, vloerplanken, enz.).).

Vliegt Cat Bites Humans?

De kat vlooien (Ctenocephalides trigger) is een van de meest voorkomende vlooiensoorten na hondenvlooien.Deze vlooien kunnen mensen bijten, net zoals ze katten kunnen bijten.Deze vlooien kunnen ons bijten, proberen te voeden met ons bloed en dan [4] verlaten, maar in tegenstelling tot katten leven ze niet op ons lichaam.Ze worstelen om te hechten aan mensen en worden vaak waargenomen en gedood voordat ze voeden omdat ze zijn ontworpen om te leven op harige gastheren in plaats van haarloze zoals wij.

Vlooien veroorzaken welke symptomen?

De waarheid is dat de symptomen hetzelfde zijn voor zowel katten als mensen en ze omvatten het volgende:

  • Bijt jeuk omdat vlooien anticoagulans bevattende speeksel in je huid en bloedvaten injecteren, die het voeding van de rommel vergemakkelijkt.Omdat het speeksel echter vreemd is aan uw lichaam, reageert uw immuunsysteem er echter negatief op.
  • De allergische reactie zal ervoor zorgen dat de huid rond de beet zwelt.
  • Het speeksel van de vlooiende beet veroorzaakt een rode huid als gevolg van zowel de allergie als de beet zelf.
  • Het krabben van de beten kan leiden tot verwondingen, die vervolgens geïnfecteerd kunnen raken en infectie kunnen verspreiden, wat leidt tot meer pijn en andere ziekten.In dergelijke gevallen kunnen verwondingen het gevolg zijn.
  • Ongemak en prikkelbaarheid.Zolang je de vlooien op je houdt, zullen de beten blijven gebeuren, erger worden en zich verspreiden naar meer van je lichaam.Om van hen af te komen, neem je een douche.Totdat het stopt, blijf je plukken aan je huid en haar.

Je kunt zien dat het niet plezierig is, dus het zult je niet verbazen als onze kat prikkelbaarheid vertoont wanneer het vlooien heeft.Uw huisdier en uzelf helpen deze plagen te vermijden en ervan af te komen zodra u ze opmerkt, is volkomen logisch.

Hoe voorkom je dat vlakke besmetten voorkomen?

In katten

Uw huisdier en zijn omgeving schoon houden is een fundamenteel onderdeel van vlooienpreventie, omdat mensen in het algemeen voor katten zorgen of ze in hun huizen hebben, ook door hen worden gebeten.Voordat volwassen vlooien de kat irriteren of eieren leggen, kammen en shampoo deze vaak [9].Een effectieve tip is om het nekgebied van de kat te shampoo voordat je naar het lichaam gaat, omdat vlooien recht naar het hoofd zullen bewegen als ze water op het lichaam ruiken.

Frontline -pipetten konden de vlooienplaag in ons specifieke geval regelen, terwijl andere opties ze nooit echt kwijt zijn, dus ik kan ze persoonlijk aanbevelen.Over het algemeen zijn er twee behandelingsopties en moet u beide gebruiken voor de beste resultaten.

On-cat behandeling

Animale behandeling is de meest effectieve manier om van vlooien af te komen.Terwijl de kat door de vlooiende gebieden van het huis zwerft, wordt deze behandeld met een stof die de vlooien er naartoe trekt.Vlooien worden vervolgens gedood door contact met spot-on en gespoten producten of door behandeld bloed te zuigen door pillen en mondelinge vloeistoffen.Het gebruik van minder pesticiden om het gebied te behandelen, dat zich richt op het doden van eieren, larven en poppen, is een ander voordeel van deze behandeling.

De dosering voor deze behandelingen moet nauwkeurig zijn omdat ze op gewicht gebaseerd zijn.Uw dierenarts kan remedies voorschrijven en beheren die niet zonder recept worden verkocht.

What Do Cat Fleas Look Like To The Human Eye? How To Prevent? - Eye Care Website (1)

Premisse behandeling

Standaardmethoden voor huisdierbeheer zijn routinematig stofzuigen (vooral in spleten en scheuren) en het wassen van het pet.Pandborden kunnen ook worden gespoten met insecticide voor vlooien.Let goed op de gebieden die het huisdier vaak bezoekt.Reinig de tapijten en bekleding indien nodig.Om vlooien en hun larven te elimineren, moet elk vuil meteen worden weggegooid.

Er zijn een aantal chemicaliën en methoden (pipetten zijn populair) om vlooienpinstenen te regelen, zoals de toepassing van lufenuron (programma), imidacloprid (voordeel), fipronil (frontline),

Openbare toegang tot Carbaryl (Sevin), Ressmethrin, methoxychlor en malathion is mogelijk.Effectieve insectengroeiregulatoren omvatten methopreen (precor) en pyriproxyfen (nylar, boogschutter, biospot), die worden verkocht door dierenartsen.

Anti-flea-kragen, bij voorkeur met een veiligheidslot, en anti-flea-sprays zijn extra opties.Wees heel voorzichtig bij het kopen van deze laatste twee;Katten zijn extreem giftig voor permethrins en cypermethrines.Bovendien is het het beste om te beginnen door een kleine hoeveelheid toe te passen en te kijken om te zien of er een negatieve reactie is.Als alles goed gaat, ga dan verder met de behandeling terwijl je het genitale gebied, ogen, neus, mond en oren vermijdt.

In mensen

Neem een grondige douche, was de kleding die je droeg, evenals de huishoudelijke artikelen (zoals het bed, lakens en tafelkleden van de kat).), En maak het hele huis voorzichtig schoon.

Natuurlijke aloë vera -crème of gel kan worden aangebracht op beten om jeuk te verlichten als het ernstig is.

Er zijn geen vlooien- of luizenshampoos speciaal gemaakt voor mensen, maar je kunt een vlooienshampoo (het soort voor katten of honden) op je haar of baard gebruiken.Dish Soap doodt ook vlooien als je er geen kunt vinden.Breng het aan op het haar, laat het 10 minuten zitten en gebruik vervolgens een vlooienkam om door te kammen.Spoel het dan uit.

Na een week van je haar op dezelfde manier te kammen, zelfs als je denkt dat de klitten zijn verdwenen, zorg er dan voor dat je alle kammen die je hebt gebruikt schoonmaakt.

Anti-flea spray kan op jezelf worden gebruikt, of je kunt er zelf een maken door 10% etherische olie en 90% gekookt water te combineren om een spray te maken.

Is het mogelijk om vlooien te hebben zonder ze ooit op te merken?

Hoewel je ze niet kunt zien, is het mogelijk dat er vlooien aanwezig zijn.In werkelijkheid, tenzij er al een vlooienbepaling is, zul je waarschijnlijk hun aanwezigheid niet eens opmerken.Houd er rekening mee dat ze klein zijn en gemakkelijk onder de dikke vacht van uw huisdieren kunnen glijden.Om nog maar te zwijgen, ze hebben de mogelijkheid om van het ene gebied van het dier naar het andere te springen.

Bovendien verbergen nieuw opgestelde volwassenen zich meestal op de vloer of onder het tapijt terwijl ze geduldig wachten op een gastdier om hen te benaderen.Bovendien springen volwassen vlooien in je bekleding, meubels of gordijnen.Op hun gastheer leggen vrouwelijke vlooien meestal eieren.Uw huisdier kan echter de eieren op de grond schudden.Meer overHoe zien hondenvlooien eruit voor het menselijk oog?

Hoe kunnen vlooien worden verwijderd uit tapijt het snelst?

Vlooien en hun eieren verbergen zich vaak op tapijten.Ze kunnen vrij gemakkelijk een voedselbron vinden, deze is donker en de temperatuur is ideaal.Deze wezens kunnen zich ook grotendeels voor ons verbergen.Als we witte sokken dragen en een vloerbedekking doorkruisen, merken we misschien niet eens de aanwezigheid van vlooien totdat we de kleine zwarte spikkels opmerken die aan en uit onze voeten springen.Deze factoren maken het elimineren van vlooien van uw tapijt een belangrijk onderdeel van uw vlooienbesturingsstrategie.

Neem deze stappen om van vlooien in uw tapijt af te komen:

  • Uw oppervlakken met vloerbedekking moeten zorgvuldig worden gestofferd.Zorg ervoor dat u meubels uit de weg verplaatst.Direct in een vuilniszak en in een bak buiten, plaats de inhoud van uw vacuümzak.
  • Gordijnen, beddengoed voor huisdieren en meubels moeten allemaal worden gewassen.Vlooien houden van de warmte en beschutting van gordijnen, die vaak worden gevonden in vloerbedekking van het huis.De heetste instelling op uw wasmachine moet worden gebruikt voordat u uw gordijnen drogen.
  • Meubels stoomreiniging.Zorg ervoor dat je je stoomboot mooi en heet maakt en tijd doorbrengt met het grondig over oppervlakken gaan omdat vlooien niet kunnen overleven bij temperaturen van meer dan 95 graden Fahrenheit.

U moet zich ervan bewust zijn dat deze procedure enige tijd kan duren.Je moet eenmaal per dag stofzuigen en je stoffen eenmaal per week wassen om ervoor te zorgen dat je al deze kleine wezens kwijt bent, die slechts een achtste inch meten.Tot overmaat van ramp kan een vrouwelijke vlo beginnen met het leggen van eieren de dag na het consumeren van bloed, en ze kan veertig tot vijftig eieren tegelijk leggen.Flea -populaties kunnen snel toenemen en de besmetting kunnen lange tijd duren omdat eieren overal kunnen uitkomen van twee dagen tot vijf maanden, afhankelijk van het milieu.Om deze redenen besluiten veel huiseigenaren contact op te nemen met een expert op het gebied van ongediertebestrijding wanneer doe -het -zelf -inspanningen niet succesvol zijn.

Over doe-het-zelf ongediertebestrijding gesproken, veel huiseigenaren kopen vlooienbommen als ze denken dat ze een besmetting hebben.Maar werken deze gadgets eigenlijk?Meer overHoe zien bedwantsen eruit voor het menselijk oog?

FAQ's

Zijn katvloo's zichtbaar voor het blote oog?

Met het blote oog zijn vlooien zichtbaar.Ze hebben een donkerbruine huid, zijn ongeveer de grootte van een pinhead en zijn, ondanks hun verkleinende grootte, in staat tot lange sprongen.

Hoe verschillen katten en vlooiensymptomen van elkaar?

Jeuk, krabben, haarverlies, gescheurd bultjes over het hele lichaam, vlooiend vuil en de werkelijke vlooien die zelf bewegen en springen kunnen allemaal aanwijzingen zijn voor vlooienplaag.Vlooien hebben zes benen als volwassenen.Waar de teek zich aan de kat heeft bevestigd, voelt een tik meestal als een kleine, stationaire hobbel.Een teek heeft acht poten en beweegt zich heel langzaam of helemaal niet.

Waar zijn de vlooien op het lichaam van de kat?

Vlooien de voorkeur geven aan de basis van de staart, de onderrug, de ruggen van de achterpoten en de nek.

Als u vermoedt dat uw kat vlooien heeft, bezoekt u uw dierenarts voor advies over hoe u uw kat kunt behandelen nu u zich bewust bent van de symptomen van vlooien bij katten en kunt beschrijven hoe vlooien er bij katten uitzien.Er zijn veel effectieve vlooienpreventie -opties beschikbaar van dierenartsen.

Conclusie

Dit is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende teken als je je afvraagt hoe je moet zien of je kat vlooien heeft.De vlooien zelf zijn die tienerige roodbruine of zwarte insecten die op de vacht van je kat kruipen.De kans is groot dat je vlooien en vlooienieren op je kat of hun beddengoed zult vinden als er een ernstige besmetting is.

Om de huid van uw huisdier te zien, scheiden zijn vacht meerdere keren.Vlooien worden getrokken naar de basis van de staart, de achterkant van de benen, de nek en de onderrug.

Ga er niet vanuit dat uw huis vlooien is, alleen omdat u geen vlooien of vlooiensymptomen op uw katten ziet.In hun levenscyclus gaan vlooien door vier fasen: ei, larve, pop en volwassene.De drie andere ontwikkelingsstadia van vlooien, die slechts enkele dagen of weken verwijderd zijn van het worden van volwassenen en het binnendringen van uw kat, kunnen nog steeds aanwezig zijn in uw meubels, tapijt of plinten, zelfs als u geen volwassen vlooien op het lichaam van uw kat kunt zien.Het is cruciaal om constant alert te zijn op de waarschuwingssignalen van een vlooienbepaling hierdoor.Je kat kan nu vlooien zijn.Misschien zullen ze morgen niet zijn.

Ik waardeer het dat je leest.

Deel nu met je vrienden!

Hoe zien kattenvloo's eruit voor het menselijk oog?Hoe te voorkomen?- Oogzorgwebsite (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6150

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.