Hoe ziet een vlooien, vlooienei en vlooienlarve eruit? (2024)

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (1)

Cat Fleas, Ctenocephalides Felis, zijn vleugelloze afgeplatte insecten.Kattenvlooien voor volwassenen kunnen in kleur variëren van vrij licht roodbruin tot vrij donker bijna zwart.Het is waarschijnlijk dat vlooien zich aanpassen aan de kleur van hun gastheren.

Kattenvlooien zijn geweldige atleten met enorme achterpoten die geschikt zijn voor springen.Springen van meer dan een meter zijn gemeld, maar de meeste vlooien sprongen zullen de hoogte van een kat niet overschrijden, onder een voet.

Deze atletische achterpoten worden ook gebruikt om de vlo snel in de vacht van de kat of hond voort te stuwen.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (2)What does a flea, flea egg and flea larva look like? (3)

De foto toont een vlo dat recht naar beneden wordt gezien.Het lichaam is erg smal.

Omdat vlooien worden afgeplat en hun lichaam glad zijn, bewegen ze gemakkelijk tussen haren of kleding, geholpen door hun achterwaartse wijzende haren op de voeten en het lichaam.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (4)What does a flea, flea egg and flea larva look like? (5)

Het lichaam is niet solide maar eerder een reeks schalen.Hierdoor kan het vlooien veel beweging.Dus een combinatie van grote sterke benen, veel achterwaartse gezichtsharen en schubben, en behoorlijk wat wiebel in zijn lichaam maakt de vlooien een snelle verhuizer.Iedereen die een vlo in een kat achtervolgt, weet hoe behendig en snel ze kunnen zijn.Hierdoor kan de vlo in staat zijn om snel in tapijten of beddengoed te bewegen.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (6)

Hoewel kattenvlooien vrij klein zijn.1-3 millimeter, ze zijn gemakkelijk te zien.De beste plek om ze te zoeken is aan de basis van de staart van de kat, tussen de benen op de buik en op plekken die moeilijk te bereiken zijn.Ze zijn moeilijk te vangen.

De Cat Flea voor volwassenen is slechts een van de vormen die een vlo kan aannemen.Als je volwassen vlooien hebt, heb je zeker vlooieneieren, vlooienlarven, vlooiende vuil en vlooienpupa.Deze andere vormen zijn moeilijk te zien en meestal verborgen in het beddengoed of de tapijten.

De Cat Flea is niet beperkt tot katten, maar is de meest voorkomende vlo die honden bijt in Noord -Amerika.Warenberen, muizen en ratten, stinkdieren, coyotes, opossums kunnen allemaal worden gebeten door kattenvloo's.

De hondenvlo en Ctenocephalides canis, is minder vaak voorkomend, maar is bijna niet te onderscheiden door het oog van de kattenvlo en.Het is te vinden op katten en op honden en andere dieren.Omdat de behandeling vergelijkbaar is voor beide soorten vlooien is de exacte identificatie niet relevant.De behandeling van honden of katten verschilt omdat katten veel meer kans hebben om gemakkelijk te vergiftigen dan honden.Gebruik nooit hondenvloo -medicijn op katten.

Flea -kammen zijn niet erg nuttig in het bevrijden van katten en honden van vlooien omdat je gewoon niet genoeg kunt vangen om een verschil te maken, maar ze kunnen erg handig zijn bij het controleren of de kat of hond vlooien heeft.Flea -kammen kunnen ook erg nuttig zijn als u uw huisdier baadt en de vlooien op het hoofd samenkomen.Hier is een voorbeeld van Amazon:Safari Dog Flea Comb met dubbele rij tanden - 770071What does a flea, flea egg and flea larva look like? (7)U kunt vervolgens de kam gebruiken om de vlooien te verwijderen.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (8)What does a flea, flea egg and flea larva look like? (9)

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (10)

Ik nam deze vlooienfoto's met een microscoop en een kleine camera.Het vertegenwoordigt 3 verschillende vlooien die ik op mijn katten heb gevangen.Een van de vlooien die ik ving, stopte ik in de vriezer in de hoop het te doden.Toen ik het een week later eruit haalde, begon het wakker te worden, terwijl het ontdekte, tot mijn verbazing.Ze zijn stoer!De video is van deze vlo als deze begint op te warmen.Uiteindelijk werd het te snel om te fotograferen toen het begon te springen.De video toont de live vlo langzaam wakker.

De microscoop is heel leuk, hier is een voorbeeld op Amazon:AMSCOPE SE306R-P-geleide naar voren gemonteerde binoculaire stereomicroscoop, WF10X-oogcies, 20x en 40x vergroting, 2x en 4x doelen, bovenste en onderste LED-verlichting, omkeerbare zwarte/witte podiumplaat, pilaarstand, 120V of batterijzuiverdWhat does a flea, flea egg and flea larva look like? (11)Ik gebruik mijn mobiele telefoon om de foto te maken, maar er zijn enkele microscopen met ingebouwde camera's.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (12)

Mensen variëren veel van hoe ze reageren op vlooienbeten.Sommige mensen reageren helemaal niet.Anderen krijgen enorme lassen die dagenlang jeukt en worden rood en geïrriteerd.Er zijn ook verschillende soorten dermatitis die behoorlijk ernstig kunnen worden bij gevoelige mensen.Hier is voor Wikipedia onclucosis.De meeste mensen krijgen echter gewoon een kleine rode stip, niet in tegenstelling tot een muggenbeet die jeuk kan zijn.Vaak is de beet op de onderbenen.Maar als huisdieren op bed gaan, kunnen beten op de achterkant of overal op het lichaam liggen.Ik herinner me dat ik terugkwam van vakantie en binnenkwam om te worden ontmoet door een spervuur van hongerige vlooien die was uitgekomen terwijl ik weg was.Ze waren wanhopig om te voeden, omdat ze binnen een paar dagen na het uitkomen een bloedmaaltijd nodig hebben of ze zullen sterven.

Na een bloedmaaltijd zullen vrouwelijke vlooien eieren leggen.Katvlooiieren zien eruit als doorschijnende ovale stippen.De vlooienieren zijn ongeveer 0,5 mm lang.

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (13)

Weten hoe een kattenvloer er uitziet, betekent niet dat je ze waarschijnlijk zult zien.Omdat ze snel drogen nadat ze op de kat zijn gelegd, worden ze glad en harder en vallen ze uit de vacht van de kat.De beste plek om te zoeken naar vlooienieren ligt in het bed van de kat en op plaatsen slaapt de kat graag.Als uw kat een grote besmetting heeft, kan het nuttig zijn met een vergrootglas aan de basis van de staart, of op de buik.Als er genoeg vlooien op de kat zijn om eieren te zien, zul je vlooien of vlooienvuil veel gemakkelijker zien.

Als er vlooien vuil op de kat of in het bed van de kat is, dan zijn er waarschijnlijk eieren gemengd. Het vlooiende vuil zal donker zijn, de eieren zullen een witachtige uitstraling hebben.

Cat Flea Eggs komen snel na 2 dagen tot 2 weken uit in een vlooienlarve, afhankelijk van de omstandigheden.Een warme vochtige omgeving is het beste voor vlooien.Hoe zien kattenvloer larve eruit?

Cat Flea Larve zijn doorschijnende wormachtige wezens van ongeveer 3 mm lang, met kleine haren.

De larve zal donker spullen binnen hebben.Hoewel foto's van vlooienlarve maken, zien ze er dan uit alsof ze roodachtig zijn als ze weer verlicht zijn, ze zien er meestal transparant uit met zwartachtige dingen binnen.De larven zijn actief en houden niet van licht.Ze zullen vrij snel weggaan en in het beddengoed graven.

De Cat Flea Larve Eat Cat Dirt (volwassen vloo -poep) en andere organische materie.Omdat dit in wezen kattenbloed is, is het roodachtig en als je een helder licht achter de larve kunt schijnen, zal het uiterlijk roodachtig zijn.

Niet alle eieren vallen van de kat en larve is te vinden op het dier.Als uw kat voldoende besmetting heeft en stilstaat terwijl u hem bekijkt met een vergrootglas, ziet u misschien een deel van de larve.

Na ongeveer 2 weken transformeert de larve zichzelf opnieuw en draait een cocon en pupates.Hoe ziet een kattenvloer eruit?

Flea -pupa is moeilijker te zien of liever moeilijker te herkennen dan andere fasen van de vlooienlevenscyclus.De vlooiencocon is plakkerig en stof en vuil blijft eraan vasthouden.Het is ongeveer 3-4 mm breed.De poppenvloemt ziet eruit als een stuk stof.Als je eieren of vlooienlarven kunt zien, kun je waarschijnlijk ook vlooienpoppen zien.Je weet gewoon niet dat je dat ziet, omdat het uiterlijk net als het puin eromheen is.

Universiteit van Florida heeft een foto van kattenvlo -poppenin hun artikel over vlooiencyclus.

Hoewel je poppen niet gemakkelijk zult zien, zul je vlooien vuil zien.Hoe ziet Flea vuil eruit?

What does a flea, flea egg and flea larva look like? (14)

Flea vuil maakt een rijke voedselbron voor vlooienlarve.Het is te vinden op het dier of in het beddengoed.Het ziet eruit als kleine zwarte stippen.Soms wordt het vlooienvuil langwerpig en gebogen.

Een gemakkelijke manier om erachter te komen of het vlooien vuil is, is om het dier op een wit oppervlak zoals papier of een witte doek te plaatsen en de vacht te verstoren.Als er vuil is, valt het op het witte oppervlak.Als je deze specificaties nat maakt met een vochtige papieren handdoek, en de stipje wordt roodachtig bruin, dan is het vlooien vuil, het wordt roodachtig bruin vanwege het bloedgehalte.Als u een hond of een kat met veel vlooien wast, wordt het water roodbruin van het vlooiend vuil.

Het vinden van vlooien vuil is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om er zeker van te zijn dat je kat vlooien heeft.

Als uw kat naar buiten gaat of wordt blootgesteld aan dieren die dat wel doen en u ze niet behandelt, zijn er vrijwel zeker vlooien rond.

Bevriezen doodt geen vlooien.Ik heb ooit een vlo die ik op een van mijn katten heb gevonden, 's avonds laat in de vriezer.Ik wilde het fotograferen en ik wilde niet dat het uitdrogen.Ik verwachtte absoluut dat de vlo zou bevriezen en een relatief pijnloze dood sterven.Toen ik het onder de microscoop legde, begon het geleidelijk te bewegen en kon uiteindelijk springen.Helaas voor de vlo, werd het geperst.

Dit laat zien hoe belangrijk het is om katten en honden te blijven behandelen, zelfs na een paar vorst.

Wat als ik geen vlooien kan vinden?

Als uw kat krabt of zich plotseling beet, heeft het waarschijnlijk vlooien.Als er niet veel zijn, kun je gemakkelijk het zien van vlooien of vlooien vuil missen.Het krabben zal u echter alert wijzen op de aanwezigheid van vlooien.Een ander teken is vlooienallergie.Het is vaak het enige teken dat mensen zien.Een hobbelige irritatie, vaak op de onderrug voor de staart wordt gezien.Dit kan besmet en knapperig worden.Het kan zelfs slecht ruiken.Katten en honden allergisch voor vlooien speeksel, hebben niet veel vlooienbeten nodig om te reageren.Slechts een paar hapjes zullen de reactie veroorzaken.Hier is mijn pagina opallergieën bij katten

Als je kat naar buiten gaat, is hij zeker blootgesteld aan vlooien.Als je een hond hebt die naar buiten gaat, zal hij zijn vlooien delen met katten in het huishouden.

Als u Vloo's vermoedt, kunt u eenAspectek Sticky Pad Flea TrapWhat does a flea, flea egg and flea larva look like? (15)Deze trekken vlooien aan met een warm licht.De vlooien blijven vastlopen op plakkerig papier en je kunt zien of je vlooien hebt door de val te controleren.Vallen zijn nuttig om je te laten zien waar vlooien zijn, maar ze vangen niet genoeg om ze te beheersen.

Vlooien behandelen op katten

  • Vlooien, eieren en larve -uiterlijk
  • Levenscyclus
  • Controleren op vlooien
  • Behandeling
  • Vlooien
  • Thuis

De foto's komen van mijn eigen foto's en zijn auteursrechtelijk beschermd, en van Wikipedia is het vlooienvuil van Dr.Zak van Wikipedia.
E -mails: Christine

Dit artikel wordt alleen voor informatie verstrekt.Het moet niet worden gebruikt in plaats van een dierenarts te raadplegen.Als je kat ziek is, krijg je wat hulp.

Hoe ziet een vlooien, vlooienei en vlooienlarve eruit? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6148

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.