Hoe je je kwijt bent van vleesvliegen en ze weghoudt - vliegt alleen (2024)

Ben je ooit in een slagerswinkel geweest en heb je veel kleine zwarte, rode ogen gevonden?Zo ja, dan moet u stoppen met het kopen van vlees uit die winkel, omdat dit betekent dat de winkel is besmet door vleesvliegen.

Vleesvliegjes gedijen meestal op dode dieren, menselijke en dierlijke uitwerpselen.Ze bijten niet, maar ze zijn schadelijk omdat ze lepra bacillen dragen en kunnen ook darminfecties veroorzaken als je het vlees consumeert dat ze hebben besmet.In dit artikel zullen we zien hoe we van vleesvliegen af kunnen komen:

Inhoudsopgave

  • Een vleesvlieg identificeren
    • Fysieke kenmerken
    • Gedrag en habitat
    • Levenscyclus van een vleesvlieg
    • Schade
  • Hoe je je kwijt bent van vleesvliegen
    • Flesh Fly Control Techniques
    • Flesh vlieg eliminatietechnieken
      • Wegwerpvliegvallen
      • Citronella of kamferafwilt
      • Een vliegvacuüm gebruiken
      • Met behulp van een elektronische draagbare vliegwap
      • Met chemische vliegsprays
  • Hoe je vleesvliegen kunt voorkomen

Een vleesvlieg identificeren

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (1)

Fysieke kenmerken

Vleesvliegen zijn opmerkelijk grote vliegen met drie zwarte strepen op hun thorax.Ze hebben dikke grijze lichamen.Ze hebben felrode ogen waardoor ze gemakkelijker te identificeren zijn.Ze zijn meestal 10 tot 13 mm lang.

De mannen zijn kapper in vergelijking met vrouwelijke vleesvliegen en hebben meer sterke voorpoten.Vloedvliegen voor volwassenen hebben ook een zwarte strook met gouden of geelachtige marges tussen hun ogen.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (2)

De vleesvliegpoppen varieert meestal tussen 5 en 10 mm.Hoe donkerder de kleur van de pupa, hoe geavanceerder de vlieg is in de ontwikkeling van de pop.

De larven van vleesvliegen zijn witte of gele maden met puntige koppen.Ze kunnen 10 tot 13 mm groeien.De fasen van de levenscyclus van de vleesvlieg zijn een sleutel tijdens forensisch onderzoek, omdat dit vertelt hoe oud het dode lichaam van een dier of mens is.

Gedrag en habitat

Vleesvliegen komen zowel in stedelijke als landelijke gebieden voor, maar zijn gelukkig relatief ongewoon in huizen of restaurants, tenzij er een broedplaats op deze plaatsen is.Vleesvliegen broeden op uitwerpselen van mens of dier, rottende groenten of vlees, aas, dierenvlees.

Vleesvliegen worden aangetrokken tot dode dieren, uitwerpselen, blootgestelde afval en rottende groenten.Vleesvliegen fokken meestal over onder gebieden:

  • Dode dieren of karkas van dode dieren \ knaagdieren
  • Huisdieruitwerpselen verzameld in buiten
  • Rottende groenten
  • Slecht onderhouden composietbakken
  • Open vuilniszakken of vuilnisbakken

Levenscyclus van een vleesvlieg

Vleesvliegen lijken erg op andere soorten vanvliegt wanneer we hun levenscyclus vergelijken.Het bestaat uit 4 levensfasen - ei, larve, pop en volwassene.De hele levenscyclus is 23 dagen lang.Het enige verschil is dat de eieren van de vleesvlieg zich incuberen, ontwikkelen en uitkomen binnen het lichaam van de volwassen vrouw in plaats van op of nabij karkassen en andere externe voedselbronnen.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (3)

Nadat eieren uitkomen, zijn vrouwelijke volwassen vliegen de larven afzetten als maden op karkassen, dode dieren of ondiepe begraven karkassen.Larven geven de voorkeur aan een vochtige temperatuur en duurt zeven tot negen dagen voor poppen.Aan de andere kant geven poppen de voorkeur aan koele temperaturen en ontwikkelen zich snel.Gemiddeld duren de meeste vleesvliegen 2 - 9 dagen om als volwassene uit de larve te komen.

Schade

Vleesvliegjes bijten niet, maar dat maakt ze niet minder gevaarlijk.Omdat ze op vlees fokken, zijn ze het gemakkelijk te besmetten.Iedereen die het aangetaste vlees verbruikt, zal veel waarschijnlijk ziek worden door darminfecties.

Vleesvliegen dragen lepra bacillen en kunnen lepra overbrengen.Ze kunnen ook andere ziekten zoals polio verzenden.Daarom zijn ze zeer schadelijk en moeten ze worden uitgeroeid zodra er een besmetting is.

Hoe je je kwijt bent van vleesvliegen

Het proces van het verwijderen van vleesvliegen kan worden onderverdeeld in twee fasen:
Fase 1 (Flesh Fly Control Techniques)- Fase 1 bestaat voornamelijk uit de methoden die kunnen worden gebruikt om de verdere groei van vleesvliegen te regelen.Hier proberen we de groei van vliegen te beheersen door hun fokbronnen schoon te maken of liever te vernietigen.Dit zal helpen om elke verdere groei van de vliegen te stoppen.

Fase 2 (Flesh Fly Elimination Techniques)- Nadat we alle mogelijke broedplaatsen van de vleesvliegen hebben schoongemaakt, blijven we alleen over met de volwassen vliegen.Omdat ze nu geen plek hebben om eieren te leggen, komt het probleem met vleesvlieg dat eindigt nadat de volwassen vliegen zijn gedood.En dit is de fase 2 van het proces.

Aanbevolen lezen:Hoe je je kwijt kunt komen van huisvliegen

Fase 1: Flesh Fly Control Techniques

Zodra een huis of winkel of restaurant is besmet met vleesvliegen, moeten alle waarschijnlijke broedplaatsen worden gevestigd en schoongemaakt.Tenzij de fokplaatsen worden geïdentificeerd en schoongemaakt, zal de vleesvlieginginge besmetting doorgaan, ongeacht hoeveel insecticide mists of sprays worden gebruikt.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (4)

Stap 1: Zoek de broedplaats

Het vinden van de fokplek is de belangrijkste stap in fase 1 van het proces.Soms kan het erg uitdagend zijn en vereist het vaak een goede hoeveelheid gedachte en vastberadenheid.In het geval van vleesvliegen zodra je de fokplek vindt, heb je de helft van de strijd gewonnen, omdat dit de besmetting zal stoppen.

Hierna volgt een lijst met veel voorkomende flesfoksites voor vlees:

  • Scheuren tussen muren waar dode vogels vast kunnen blijven zitten
  • Als je een huisdier hebt, controleer dan onder meubels en andere elektronische apparaten, omdat soms onze vlaagse vrienden ons een aantal vervelende verrassingen brengen
  • Vuilnisbakken of vuilnisbakken waar u meestal dierenverspilling of luiers weggooit
  • PET -ontlasting verzameld in open of mest
  • Rottende groentematerie
  • Ondiepe begraven karkas

Stap 2: Reinig de fokbron

Nadat je een mogelijke fokbron van vleesvliegen hebt gevonden, verwijder je de fokbron als het een dood dier, karkas, enz. Is door het in een plastic zak te wikkelen en hem af te sluiten en in de vuilnisbak te gooien.Je kunt het ook verbranden of begraven.Was de broedplaats met borax en wateroplossing.Probeer na het wassen van de site het gebied schoon en droog te houden.

Zorg er ook voor dat u alleen afvalmateriaal in luchtdichte plastic zakken weggooit, om te voorkomen dat de besmetting terugkeert.

Fase 2: Flesh Fly -eliminatietechnieken

Meestal worden na het verwijderen van de fokbronvliegen geëlimineerd.In fase 2 van het proces zullen we enkele methoden bekijken om de volwassen vleesvliegen in de aangetaste gebieden te doden of vangen.In dit gedeelte gaan we enkele snelle vuur manieren zien om vleesvliegen uit te roeien:

Aanbevolen lezen:Hoe u van paardenvliegen af kunt komen

Wegwerpvliegvallen:

Wegwerpvliegvallen zijn een van de beste vliegvangers.Ze bieden een eenvoudige manier om vliegen weg te houden van uw patio en tuin.

Een wegwerpvliegval bestaat uit een speciaal geformuleerd aas of aantrekkingskracht dat in water oplosbaar is.De aantrekkingskracht wordt in een zakje bewaard en wordt alleen geactiveerd wanneer u er water aan toevoegt.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (5)

Nadat het water eraan heeft toegevoegd, lost de aantrekkingskracht op in het water en produceert een zoete geur die liefde vliegt.Vliegen kunnen in de tas komen, maar vanwege de constructie kunnen ze niet naar buiten gaan en uiteindelijk in het water binnen worden verdronken.

Van dit soort vallen is bewezen dat ze werken tegen meerdere soorten vliegen, zoals: huisvliegen, blaasvliegen, carrionvliegen, clustervliegen, vleesvliegen, stabiele vliegen enz.

Aanbevolen lezen:Zelfgemaakte vliegval

Efficiëntie : How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (6)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (7)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (8)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (9)

PROS

Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt

Eenvoudige, geen manier om van vliegen af te komen

Werkt tegen de meeste soorten vliegen

Nadelen

Mogelijk moet u ze uit de buurt van baby's en huisdieren houden, omdat de aantrekkingskrachten giftig kunnen zijn

Citronella of kamferafwilt:

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (10)Citronella en kamfer zijn beide erg goed in het afstoten van vleesvliegen.Over het algemeen vliegt vlees haat rook, maar wanneer de rook van een citronella -kaars of een stuk kamfer is, wordt het dubbel effectief tegen hen.

Om deze methode te proberen, steek je een Citronella -kaars of een stuk kamfer aan en verspreid je de rook in de vlieg besmette omgeving en je zag ze de plaats onmiddellijk verlaten.

Efficiëntie : How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (11)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (12)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (13)

PROS

Geen chemicaliën

Werkt geweldig tegen alle soorten vliegen

Nadelen

Produceert rook en kan daarom ademhalingsstoornissen verergeren

Een vliegvacuüm gebruiken:

Een vliegvacuüm is een soort kleine maar krachtige draagbare stofzuiger die op elektriciteit loopt.U hoeft alleen het apparaat in te schakelen en in de richting van vliegen te wijzen om ze te vangen.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (14)

Sommige varianten van bug -vacuüm hebben ook een valdeur die de insecten binnen het mondstuk veilig vangt en voorkomt dat ze terug vliegen.Met wat oefening kun je een pro -vliegvanger worden met je draagbare vacuüm.

Efficiëntie : How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (15)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (16)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (17)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (18)

PROS

Geen chemicaliën

Makkelijk te gebruiken

Nadelen

Vliegvacuums zijn een beetje prijzig

Met behulp van een elektronische draagbare vliegwatter:

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (19)Elektronische draagbare vliegwatters worden ook vliegvleermuizen genoemd omdat ze lijken op badminton -rackets.Deze Swatters hebben een aan/uit -schakelaar in de buurt van het handvat.Door het ‘aan’ te schakelen, wordt de Swatter opgeladen op een spanning tussen 1000 en 2500 VDC.

Om de vlieg te doden, moet je de vleermuis in de richting van de vlieg zwaaien.Wanneer de vlieg in de buurt van de elektroden (geladen rooster) komt, springt een vonk door de vlieg en wordt het gedood.

Het beste van dergelijke vliegwatters is dat je niet meer hoeft te wachten tot de vliegen meer landen;Je kunt deze ongedierte gewoon uit het niets doden.

Efficiëntie : How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (20)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (21)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (22)

PROS

Draagbaar

Zeer effectieve insectenmoordenaar

Langdurig, water- en stofbestendig

Gemaakt van UV-resistente ABS-plastic

Nadelen

Moeilijk om achter de vliegen aan te rennen om ze te doden

Gebruik van chemische vliegsprays:

Er zijn enkele chemische sprays in de markt (zoals: hotshot- of RAID -insectenmoordenaars) die vliegen onmiddellijk kunnen doden.Deze sprays hebben meestal een snelle responstijd en hebben daarom de voorkeur van veel mensen.

How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (23)

Weinig van dergelijke sprays zijn veilig voor huisdieren en sommige zijn zelfs veilig om op planten te worden gebruikt.Regelmatige herhaalde toepassing gedurende 1 of 2 weken kan langdurige resultaten opleveren.Dit soort sprays werken als een charme tegen vleesvliegen.

Het enige dat tegen hen inruilt, is dat de meeste van dergelijke vliegsprays giftig zijn en soms een slechte impact op het milieu kunnen hebben.

Efficiëntie : How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (24)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (25)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (26)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (27)How to Get Rid of Flesh Flies and Keep Them Away - Flies Only (28)

PROS

Toont het effect vrij snel

Werkt tegen meerdere soorten vliegen

Makkelijk te gebruiken

Nadelen

Giftig en slecht voor het milieu

Hoe voorkomen ik vleesvliegen?

Er wordt gezegd dat preventie beter is dan genezen.Dus, hier zijn een paar tips die u kunnen helpen om een vleesvlieginvasie in uw huis te voorkomen:

  • Als je huisdieren hebt, houd er dan rekening mee of ze dode dieren in huis brengen
  • Vul eventuele scheuren in de muren zodat dode dieren niet vast komen te zitten
  • Bedek uw vuilnisbakken en gooi het afval minstens driemaal per week weg
  • Gooi huisdieruitwerpselen weg in een luchtdichte plastic zak als u het niet in compostputten dumpt
  • Houd compostputten bedekt
  • Als je dode dieren hebt begraven, begraven ze ze dieper en niet oppervlakkig
  • Houd de wonden van uw huisdieren in de gaten en maak ze regelmatig schoon

Dus dit ging allemaal over hoe je van vleesvliegen kwijt kunt komen.We horen graag of u enkele andere methoden, verhalen of ideeën heeft met betrekking tot het onderwerp.

Veel succes, soldaat!🙂

Hoe je je kwijt bent van vleesvliegen en ze weghoudt - vliegt alleen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6068

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.