Vliegen in huis verwijderen en weghouden: 7 beproefde methoden (2024)

nieuwsbrief vrouw en thuis

Meld u aan voor onze gratis dagelijkse e-mail voor het laatste koninklijke en entertainmentnieuws, interessante meningen, deskundig advies over styling- en schoonheidstrends en no-nonsense gidsen voor de gezondheids- en welzijnsvragen die u beantwoord wilt hebben.

Bedankt voor uw aanmelding bij Vrouw & Thuis. U ontvangt binnenkort een verificatie-e-mail.

Er was een probleem. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.

Ontdek hoe je eenvoudig en natuurlijk de vliegen in huis verjaagt, zodat je deze zomer de koele lucht binnenlaat en ongewenste vliegen en insecten buiten houdt.

Vliegen in uw huis zijn niet alleen vervelend, ze zoemen voortdurend om u heen en zorgen ervoor dat huisdieren worden afgeleid, maar het is ook ongelooflijk onhygiënisch als ze op oppervlakken terechtkomen, vooral op plaatsen waar u voedsel klaarmaakt.

In deze tijd van het jaar waarin je dat probeertkamers afkoelen zonder aircoDoor de ramen open te houden, zullen vliegen op een gegeven moment onvermijdelijk een weg naar binnen vinden. Het is dus de moeite waard om deze natuurlijke en onschadelijke oplossingen te gebruiken om ze het huis uit te krijgen en buiten te houden.

Want zoals wanneer je het probeerthoud mieren op afstandofhoud wespen op afstand, waar mogelijk zijn natuurlijke oplossingen altijd de voorkeursmethoden.

Hoe zich te ontdoen van vliegen in huis: 7 natuurlijke manieren

Als het gaat om het bestrijden van huisvliegen, is preventie essentieel. "Om te beginnen moet je voorkomen dat je ze aantrekt", zegt Kameliya Ilieva, specialist in ongediertebestrijdingFantastische dienstenvertelt vrouw&huis.

"Vliegen worden het meest aangetrokken door geur of licht. Dus natuurlijk als jijmaak je huis vaak schoon, vermijd het achterlaten van voedsel in de open lucht,Maak de keuken schoonna het koken, en laat het licht niet branden bij het openen van ramen of deuren, dan zullen veel minder vliegen geïnteresseerd zijn in uw huis"

"We moeten ook zeggen dat het onnodig is om pesticiden of insecticiden te gebruiken om vliegen in je huis te verwijderen", zegt Kameliya. "Er zijn veel betere, volledig onschadelijke en milieuvriendelijke manieren om dit ongedierte te elimineren." Ontdek hieronder zes van dergelijke oplossingen.

1. Maak een onschadelijke val met appelciderazijn

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (1)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vliegen staan ​​bekend om hun liefde voor zoete dingen, daarom vind je ze in de keuken bij de fruitschaal. Juist daarom worden ze aangetrokken door appelazijn, waardoor het de ideale natuurlijke remedie is om vliegen het huis uit te krijgen.

Het maken van deze eenvoudige val is niet schadelijk voor de vliegen, maar houdt ze alleen tegen, zodat je ze weer vrij in de tuin kunt zetten en ze uit je huis kunt houden.

We kunnen bevestigen dat dit eenvoudige idee werkt en dat het een humane manier biedt om van het ongedierte af te komen.

Wat je nodig hebt:

  • appelcider azijn
  • Lege jampot of glas
  • Huishoudfolie
  • Schaar

Zo maak je een onschadelijke doe-het-zelf-vliegenval:

  1. Giet een kleine hoeveelheid appelciderazijn in het lege glas of de lege pot, net genoeg om ongeveer 2,5 cm van de bodem te vullen.
  2. Bedek de bovenkant met huishoudfolie, zodat er een doorzichtig deksel ontstaat dat ze er niet van weerhoudt de val te naderen.
  3. Maak vervolgens met de schaar een klein gaatje in de bovenkant van het filmdeksel, een gaatje dat groot genoeg is voor een vlieg om erin te komen, maar niet zo groot dat hij gemakkelijk kan ontsnappen.
  4. De aantrekkingskracht van de zoete azijn zal de vlieg via het gat het glas in lokken, maar eenmaal daar zal hij gevangen worden door het laagje erboven. Als de vlieg vast komt te zitten, kun je de pot eenvoudig naar buiten brengen en het huishoudfolie verwijderen om de vlieg vrij te laten.
  5. Trek het deksel van het huishoudfolie weer over de bovenkant en plaats de val weer naar binnen om de volgende vlieg die je huis binnenkomt te verjagen.

2. Probeer de eenvoudige water- en munthack

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (2)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Deze water- en munttruc werd een paar jaar geleden een grote favoriet op sociale media toen schoonmaakforums vol lof waren over dit eenvoudige maar ogenschijnlijk effectieve vliegenafschrikmiddel.

De eenvoudige truc maakt gebruik van water om te voorkomen dat vliegen het huis binnenkomen. Dus hoe werkt het? Het is eigenlijk heel simpel: we gaan ervan uit dat vliegen een samengesteld zicht hebben, wat betekent dat hun twee ogen in wezen het equivalent zijn van duizenden ogen, zodat ze enorme veelvouden van alles zien. De zak met water wordt in de ogen van een vlieg vermenigvuldigd en zal daarom lijken op een grotere watermassa om de nadering ervan af te weren.

De munten erin zijn toegevoegd om een ​​prisma van kleur te creëren via de weerspiegeling van het water om het effect te vergroten, om de ogen van de vlieg te overweldigen en te voorkomen dat hij een open raam nadert.

Nadat we deze methode hebben geprobeerd, kunnen we bevestigen dat het leek alsof de vliegen werden afgeweerd door de open ramen, maar het werkt natuurlijk niet in het donker.

Wat je nodig hebt:

  • 1 x Transparante sandwich/diepvrieszak
  • Een stuk touw
  • Verschillende kleine muntjes
  • Water

Hoe maak je een doe-het-vliegafschrikmiddel:

  1. Vul de doorzichtige zak voor de helft met water, doe er vijf of zes munten in, laat deze naar de bodem zinken en sluit hem goed af.
  2. Knip een stuk touw af om de tas stevig vast te binden en binnen het raamkozijn te hangen. We raden aan om deze vast te maken aan de handgreep van een raam dat naar boven opengaat of hem aan de jaloezie of gordijnroede boven een raam dat aan de zijkant opengaat op te hangen. De tas moet opgehangen om ervoor te zorgen dat het licht er doorheen kan en de reflecties van de munten erin opvangt.

3. Zet planten bij de ramen

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (3)

(Afbeelding tegoed: Getty Images / Westend61)

Munt en basilicum worden vaak gezien als geuren waar vliegen een hekel aan hebben, wat betekent dat hun aanwezigheid werkt als een eenvoudig afweermiddel. Als je kruidenplanten binnenshuis hebt, plaats de potten dan bij de open ramen om te voorkomen dat vliegen die op hun pad komen de drempel oversteken.

"Bloemen kunnen het beste afweermiddel van allemaal zijn", zegt Kameliya. "De natuur weet hoe ze met ongedierte moet omgaan en heeft ons voorzien van verschillende kruiden en bloemen om te voorkomen dat ze onze huizen binnendringen.

"Plaats gewoon wat basilicum, goudsbloem, lavendel, laurierblaadjes of kattenkruid rond ramen en deuren. Ze houden niet alleen insecten op afstand, maar verfraaien ook je omgeving.

Als je geen planten binnenshuis hebt, maar wel een stukje munt of basilicum in de tuin, trek dan een bosje blaadjes en doe ze in een glas om als vaas te fungeren en zet dat bij het raam. "Je kunt ze ook in je tuin planten, zodat insecten nog verder weg blijven", vult Kameliya aan.

4. Gebruik essentiële oliën

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (4)

(Afbeelding tegoed: Getty Images / Microgen Images / Science Photo Library)

Spritz een kamer metessentiële oliënzoals citroengras of pepermunt of gebruik eenetherische olieverspreiderom vliegen in een oogwenk af te weren. Deze natuurlijke geuren verspreiden een sterke geur die vliegen onmiddellijk ervan weerhoudt uw huis binnen te dringen.

Gelukkig zijn er genoeg huishoudsprays en ookaromatherapie kaarsenmet essentiële oliën om het gemakkelijk te maken om elke kamer in huis te vullen met een onaantrekkelijke geur voor vliegen – maar wel een die heerlijk aangenaam ruikt om je huis te laten ruiken. Vliegvrij en geurig, wat is er niet zo leuk aan deze natuurlijke methode?

Je zou ook devirale schoonmaakhackdoor wattenbolletjes in je etherische oliën te weken, zodat er nog een geur vrijkomt die vliegen gemakkelijk afstoot.

5. Zorg ervoor dat je afvalbak fris ruikt met zuiveringszout

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (5)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Zorg ervoor dat uw bak zoet ruikt om te voorkomen dat vliegen naar binnen komen en ontdek welke lekkernijen hen op de bodem van de bak te wachten staan. Vliegen smullen van rottend voedselafval en suikerhoudende stoffen, waardoor debeste keukenbakeen onweerstaanbare verleiding. Door uw keukenbak schoon te houden en fris te laten ruiken, kunt u het probleem oplossen voordat het begint, zoals we in onze gids besprekenhoe zich te ontdoen van fruitvliegjes.

Een eenvoudige truc om de afvalbakken vers te houden, is door een kleine hoeveelheid zuiveringszout direct op de bodem van uw afvalbak te strooien voordat u er een afvalzak in plaatst. Dit zal helpen om eventueel vocht op te vangen als er iets uit de afvalzak morst als deze eenmaal in gebruik is. ondertussen de bak subtiel ruiken.

6. Brand citronellakaarsen

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (6)

(Afbeelding tegoed: Getty Images / Blanchi Costela)

Citronella-kaarsen staan ​​bekend om hun vermogen om vliegend ongedierte af te weren en worden vaak aangeprezen als debeste geurkaarsenvoor de tuin om muggen weg te houden. Maar ze zijn ook een goede natuurlijke manier om vliegen af ​​te schrikken.

"Een andere manier om te voorkomen dat vliegen je huis binnendringen is het gebruik van citronellakaarsen of -geuren. Ze werken wel, maar alleen in een beperkte ruimte, dus je moet voor elk raam en elke deur die je gaat openen een citronellakaars hebben", zegt Kameliya. .

7. Investeer in beschermende schermen

How to get rid of flies in the house and keep them away: 7 tried and tested methods (7)

(Afbeelding tegoed: Getty Images | Cavan-afbeeldingen)

Een andere manier om vliegen buiten het huis te houden, is door openstaande deuren of ramen af ​​te dekken. "Investeer in een hordeur of gaasgordijn om uw huis gemakkelijk tegen vliegen te beschermen", stelt Jordan Foster, een ongediertebestrijdingsexpert bijFantastische ongediertebestrijding.Met deze oplossing kunt u de ramen en deuren open laten en hoeft u niet zo beperkend te zijn als het gaat om het klaarzetten van eten op het aanrecht in huis.

Dit is misschien niet de meest esthetische oplossing voor je stijlvolle huis, maar deze beschermhoezen zorgen er wel voor dat vervelende vliegen hun weg niet kunnen vinden, zelfs als ze het proberen.

Hoewel natuurlijke methoden een geschikte oplossing zijn om vliegen af ​​en toe het huis uit te krijgen, is het misschien tijd om professionele ongediertebestrijding in te schakelen als u een plaag heeft.

"Alle bovenstaande methoden zijn alleen haalbaar als je vecht tegen een enkele vlieg die je huishouden binnendringt. Als je een constante en aanzienlijke vliegenpopulatie hebt, moet je een expert bellen om het probleem op te lossen", legt Kameliya uit.

"De belangrijkste taak is het vinden van de bron van de plaag. Voordat je een professional belt, moet je echter controleren of al je ramen en deuren onbeschadigd zijn en of er geen gaten zijn waar vliegen kunnen binnendringen. Het punt van binnenkomst kan zijn sommige geërodeerde afdichtingen rond deuren of ramen of scheuren in de muren", suggereert Kameliya. "Als je al deze factoren hebt geregeld en je hebt nog steeds een vliegprobleem, is het onvermijdelijk om een ​​professional te bellen."

Waarom heb ik ineens vliegen in huis?

Het lijkt misschien alsof er in deze tijd van het jaar plotseling vliegen verschijnen, maar het is geen toeval dat ze vaker voorkomen in de zomermaanden. Hier zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat er in deze tijd van het jaar plotseling vliegen in uw huis verschijnen.

De eerste is de hitte. Dit betekent dat we waarschijnlijk meer deuren en ramen openhouden dan ooit tevoren. "Vliegen kunnen je huis binnenkomen via open deuren en ramen, vooral als je in een gebied woont waar ze veel voorkomen", legt Jordan Foster uit, een ongediertebestrijdingsexpert bij Fantastic Pest Control. "Je huis heeft misschien gaten of openingen waardoor vliegen kunnen binnendringen." Denk eens na over enkele natuurlijke manieren om te voorkomen dat ze via de ramen binnenkomen.

"Ook als er onbedekt of rottend voedsel in je huis aanwezig is, kan dit een grote aantrekkingskracht hebben op vliegen", zegt Jordan. "Voedsel moet in afgesloten containers worden bewaard en gemorst voedsel moet onmiddellijk worden opgeruimd. De aanwezigheid van huisvuil en organisch afval trekt vliegen aan. Onafgedekte of niet goed afgesloten vuilnisbakken kunnen een broedplaats voor vliegen worden", waarschuwt Jordan.

"Vliegen worden ook aangetrokken door ruimtes met vocht en vocht. Zoek naar lekken of stilstaand water in je huis, want deze kunnen vliegen aantrekken", adviseert Jordan. "Lekkages moeten onmiddellijk worden verholpen en ruimtes die gevoelig zijn voor vocht moeten goed worden geventileerd."

Er zijn bepaalde planten en bloemen die vliegen aantrekken, vooral als ze suikerhoudende stoffen produceren. Het is dus de moeite waard om te controleren of je kamerplanten het probleem vormen en vliegen aantrekken.

"Het kan ook zijn dat er vliegen bij of in je huis broeden", zegt Jordan. "Ze leggen eieren in rottend fruit, composthopen of huisdierafval dat vochtig en rottend is. Identificeer en elimineer potentiële broedplaatsen in en rond uw eigendom."

Vliegen in huis verwijderen en weghouden: 7 beproefde methoden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6070

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.