Hoe u van vervelende vliegen buiten kunt komen (2024)

Het uitzoeken hoe je vliegen buiten kunt elimineren, kan je tuin in de zomer aangenamer maken en het aantal vliegen verminderen dat je huis binnensluipt.Er zijn twee benaderingenAfkomen van buitenvliegen.Je kunt probereneliminerenen stoten ze af van de directe omgeving waar u probeert te genieten van buitenactiviteiten, maar het is een tijdelijke oplossing.Of gevechtvliegen bij de bron waar ze fokken.

Dit zijn de primaire benaderingen voor het verwijderen van vliegen buiten:

  • Elimineer hun voedselbronnen.
  • Afdichte scheuren rond gebouwen.
  • Moedig natuurlijke roofdieren aan zoals vogels, vleermuizen en kikkers.
  • Trap de vliegen met kegelvallen of harsstokken.
  • Gebruik fans als afschrikmiddel.
  • Licht kaarsen omdat rook een afstotend is.
  • Maak doe -het -zelf vliegstrips met geurende oliën.
  • Trap ze met appelazijn.

Lees verder om te begrijpen wat vliegen buitenshuis veroorzaakt en tips over hoe ze weg te houden.

How to Get Rid of Pesky Flies Outside (1)

Hoe zien vliegen eruit?

Een "vlieg" is een insect in de Diptera -volgorde van insecten, geïdentificeerd door slechts één paar operationele vleugels in plaats van de twee paren die in vele andere insecten worden gevonden.De gewone huisvlieg (Huiselijke muskus)is het kleine, zoemende insect met uitpuilende ogen die ons gewoonlijk stoort.

  • Commonhouse Fly:Doffe grijze vlieg, ongeveer 1/4-inch lang met vier donkere strepen op het middelste gedeelte (thorax) van zijn lichaam;Larve zijn witte, legloze maden;luiken uit de eieren en groeit tot ongeveer 1/2 inch
  • Cluster vliegt((Pollenia rauw):Groter dan een huisvlieg (bijna 1/2-inch lang);zilverachtig zwart geruit lichaam;korte gouden of geelachtige haren op hun onderste lichamen (huisvliegen hebben ze niet);Achtervleugels kruisen wanneer ze niet vliegen
  • Fruitvliegjes (Drosophila Melanogaster): Tiny (1/8-inch) met geelachtig tanlichamen, transparante grijsachtige vleugels, donkergrijze ringen rond hun buik en felrode ogen

Tekenen van vlieginfestatie

Een paar vliegen is waarschijnlijk geen besmetting, maar het kan er een worden als je velen begint rond te zien rondlopen.Zoek naar andere tekenen die kunnen wijzen op een probleem met brouwen:

  • Clusters van kleine, kleine plekken ter grootte van een pinhead:Deze vlekken, genaamd flyspecks, kunnen een teken zijn van vlieguitwerpselen, meestal gevonden in de buurt van de voedselbron of nestplek
  • Zwermen of hoger aantal vliegen:Zwermen zullen plaatsvinden in de buurt van een significante voedselbron of potentieel nest
  • Maden:Vrouw legden hun eieren in vuilnisbakken, rottend voedsel en mest.Favoriete vlekken zijn overgebleven voedsel op een aanrecht, een vergeten vuilnisbak of uitwerpselen in een kattenbak.

8 manieren om van vliegen buitenshuis af te komen

Er zijn veel tientallen soorten vliegen, maar uitroeiingsmethoden zijn grotendeels hetzelfde voor allemaal.

  1. Elimineer voedselbronnen en broedgebieden (het meest effectief)

    Opruimen of elimineren sites waar de vliegen worden gezien als leven en fokken, evenals iedereen die hen aantrekken om te voeden:

    • Gebruik strakke deksels en schone vuilnisbakken regelmatig schoon.Als u plastic zakken gebruikt, zorg er dan voor dat ze goed zijn afgesloten.
    • Haal regelmatig uitwerpselen van huisdieren op en verwijder eventuele dode of rottende planten.
    • Houd hondenkennels schoon, pak zoveel mogelijk voedsel na de voedingstijd van de hond op en ruim eventueel gemorste voedsel of water op.
    • Elimineer poolinggebieden, stagnerend water en ander overmatig vocht rond de tuin.
    • Houd compoststapels verder van het huis om vliegen tot een minimum te beperken.

    Tip

    Vliegactiviteit zal het duidelijkst zijn op warme zomerdagen.Zoek naar kleine zwermen vliegen, die de locaties identificeren waar de vliegen eieren voeren en leggen.

  2. Zichtgebouwen

    • Afdichte scheuren rond ramen en deuren waar vliegen uw huis, schuur, garage of andere gebouwen kunnen betreden.
    • Gebruik goed gemonteerde, kleine mesh, goed onderhouden schermen op alle deuren en ramen
  3. Moedig natuurlijke roofdieren aan

    Snel feit

    Veel vogels en vrijwel alle vleermuizen voeden zich zwaar met vliegende insecten, waaronder huisvliegen.Vogels eten ook maden en larven en bieden preventieve controle over vliegen.Vleermuizen zijn meestal nachtjagers en zullen enorme hoeveelheden vliegen in de schemering eten.

    • Plaats een paar vogels envleermuishuizenen een vogelbad rond uw eigendom om vliegvogels en vleermuizen aan te moedigen.
    • Welkom kikkers en andere kleine amfibieën in uw tuin;Deze dieren consumeren ook volwassen vliegen en hun larven.
  4. Vlanten vangen

    • Gebruik omgekeerde kegelvallen die vliegvoedselaantrekkers bevatten.(De aantrekkingskrachten kunnen zeer vies zijn, dus de vallen moeten worden weggelegd van bezette structuren.)
    • Plaats insecticide-geïmpregneerde harsstrips ("Flypaper") aan de binnenkant van afval kunnen deksels om vliegen aan te trekken en te elimineren die in de vuilnis komen.Als uw afvalcontainers stevig afdichten, kunnen vliegpapierstrips daar ook worden gebruikt.
    • Hang ultraviolet lichtvallen in steegjes, onder bomen, en rond dierenlaapgebieden en meststapels om vliegen aan te trekken en te doden.
  5. Gebruik fans

    Zet eenventilatorin de buurt van je grill- of picknicktafel.Vliegen manoeuvreren niet goed in sterke briesjes, dus dit werkt goed om ze op afstand te houden.Een permanente overheadventilator is ook een optie als uw dek of patio een overheadstructuur heeft.

  6. Licht kaarsen aan

    Omring je patio of veranda metcitronella kaarsen, bestaande uit aromatische oliën gedistilleerd uit citroengras, die zowel vliegen als muggen zullen afstoten.Naast de geur produceren kaarsen rook, wat een afstotend is voor de meeste vliegende insecten.

    Mogelijk moet u verschillende kaarsen aansteken om vliegen effectief af te weren.

  7. Maak DIY -vliegstrips

    • Maak vliegafstotende strips door strips van stoffen te weken met geurende oliën, zoals kruidnagel, lavendel, citroengras, citronella, eucalyptus, rozemarijn of munt.
    • Bind deze op boomtakken of leuningen;De geur is opmerkelijk effectief bij het afstoten van vliegen.
  8. Valvliegen met appelazijn

    Azijn trekt vliegen aan, met name appelazijn.Vliegen ruiken het azijnzuur in azijn, dezelfde geur van gisting wanneer fruit ontleedt.

    Zet een container uit met azijn en wat afwasmiddel.De azijn lokt de vliegen, en de afwasde zorgt ervoor dat de vliegen zinken en sterven.Je kunt het in een kom, een omgekeerde kegelval doen, ofEen lege sodawaksval.

Wat veroorzaakt vliegen buitenshuis?

Vliegen verschijnen op buitenlocaties waar voedselbronnen zijn (rottend planten- en diermateriaal) en vocht.Duisternis verbetert ook de fok, broeden en de ontwikkeling van larven in meer vliegen.

Hier zijn de meeste mogelijke oorzaken van een vliegbevrediging buiten:

  • Verse uitwerpselen of dode materie:Vliegen kunnen geen verse kak of karkas weerstaan, omdat het warm en nat is, wat gemakkelijker te eten is en eieren op leggen;Pak buitenpoep of dode dieren buiten om een vliegprobleem te voorkomen
  • Prullenbakken en compostpalen:Ontballende materialen zijn de perfecte maaltijd- en nestplek;Laat afval niet worden ontdekt of bezaaid voor gemakkelijke toegang.
  • Selecteer zorgvuldig uw meststof:Sommige meststoffen gebruiken mest of compost als ingrediënt;Deze meststoffen kunnen vliegmagneten zijn.
  • Waterbron:Een betrouwbare, ongecontroleerde waterbron als een lekkende pijp is een toevluchtsoord voor vliegen;Vliegen kunnen alleen hun eieren op vochtige oppervlakken leggen en vocht nodig hebben om te eten
  • Voorbereiding op winterslaap:Sommige vliegen kunnen zwermen in de buurt van de buitenhuizen in de late zomer of vroege herfst, op zoek naar manieren naar de open deuren van een warm huis, scheuren in de gevel, ventilatieopeningen, gevelbeplating en dakranden.

Hoe je vliegen buitenshuis kunt voorkomen

Het voorkomen van vliegen ontzegt hen meestal het voedsel en de vocht die nodig is voor reproductie.Dit, gecombineerd met verschillende vangmethoden, natuurlijke predatie en afstotingsmethoden, kan vliegpopulaties onder controle houden.

Zorg ervoor dat al uw buitenafval wordt opgeslagen in schone, afgesloten houders en overweeg om buiten witte lichten te veranderen met insectenbestendige gele lampen.

Traditionele spuitpesticiden gebruiken

Chemische controle mag niet worden gebruikt tenzij alle andere methoden zijn mislukt omdat vliegen resistent zijn geworden tegen veel insecticiden.Dit heeft vliegpopulaties gestaag moeilijker te controleren met dergelijke chemicaliën.De winden en luchtpatronen maken deze sprays ook een uitdaging om te controleren op buitenlocaties.

Dat gezegd hebbende, kan een goede mistinsecticide een effectieve tijdelijke maatregel zijn om vliegen en stekende insecten af te weren als het een uur of zo wordt aangebracht vóór een picknick- of buitenvergadering.

Waarschuwing

Gebruik chemische pesticiden zorgvuldig als laatste redmiddel.Lees bij het gebruik van een pesticide het productlabel en volg alle richtingen.Bewaar het product veilig,weg van waar kinderen of huisdierenkan ze bereiken.Vergeet niet dat deze producten ook nuttige insecten zoals bestuiversbijen zullen doden.Zorg ervoor dat geen insecticide contact maakt met voedsel of gebieden waar voedsel wordt bereid of geconsumeerd.

Goed gelabelde resterende pesticiden kunnen worden gebruikt waar vliegen worden gezien om te rusten, zoals op de buitenoppervlakken van huizen en overhangen.Als insecticiden worden gebruikt, moeten ze mogelijk om de twee tot vier weken worden toegepast tijdens warm weer.Wanneer u resterende insecticiden gebruikt, roept u een uitroeier aan om de taak af te handelen.

Wanneer een professional belt om een vlieginfestatie te behandelen

Vliegen kunnen ziekten zoals cholera, salmonella en tyfus koorts verspreiden.Controle is noodzakelijk.Maar als een vliegwip een te inefficiënt is voor een hulpmiddel voor de taak die voor de hand is, krijg dan wat hulp.Een professional kan de bron van de besmetting uitroeien of het probleem snel en efficiënt kwijtraken.

APESCHAKELIJKSPROFESOVERis ook de beste persoon om resterende insecticiden toe te passen, omdat ze kunnen worden onderworpen aan beperkt gebruik of anderszins niet beschikbaar zijn voor huiseigenaren.

FAQ

  • Bitten vliegen?

    Het paardenvlieg(Een hitspp.) En de zwarte vlieg (verschillende geslachten) kunnen pijnlijke hapjes toebrengen.De gewone huisvlieg, die vaker voorkomt, bijt niet.

  • Hoe lang leven vliegen?

    Standaard huisvliegen leven meestal tussen de 15 en 25 dagen.

  • Dragen vliegen ziekten?

    Vliegen worden terecht beschouwd als nogal vuile insecten omdat ze zich actief voeden met uitwerpselen en andere rottende materie.Ze kunnen bacteriën, schimmels en virussen verspreiden, waaronder de ziektekiemen die miltvuur, tyfus, maagzweren, cholera, dysenterie en tuberculose veroorzaken.Onthoud dit de volgende keer dat je een vliegland op de hamburger ziet die net van de grill is gekomen.

  • Welke geuren vinden vliegen niet leuk?

    Vliegen hebben een intens reukvermogen en blijven vrij van bepaalde geuren zoals lavendel, citroengras, kaneel, eucalyptus, citronella, munt, kruidnagel en rozemarijn.

Hoe u van vervelende vliegen buiten kunt komen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.