Kakkerlakken in de badkamer: hoe kom je er vanaf | Ongediertegebied (2024)

co*ckroaches in the Bathroom: How to Get Rid of Them | PestArea (1)Stel je voor dat je midden in de nacht wakker wordt om te plassen, en een enorme menigte kakkerlakken verwelkomt je. Niets minder dan een nachtmerrie, toch?

Kakkerlakken zijn griezelige kruipende dieren die elke vochtige, donkere en warme plek kunnen besmetten. Helaas staat uw badkamer bovenaan de lijst voor dergelijke omgevingen.

Maar de vraag is: hoe zijn deze vervelende wezens daar binnengekomen? Goed,deze vervelende beestjes zijn deskundige klimmers. Dus het is voor hen geen probleem om via de riolering en douches naar boven te komen.

U moet proactief handelen nadat u hier en daar een enkele kakkerlak heeft gezien, aangezien er mogelijk nog meerdere andere in de badkamer verborgen zijn. Hoewel je kakkerlakkenkolonies uit je toilet kunt verwijderen door chemicaliën zoals bleekmiddel te gebruiken, is daarmee niet het hele probleem opgelost.

In plaats daarvan moet je een aantal manieren volgen om te voorkomen dat ze terugkomen. Lees dus dit bericht om enkele slimme en effectieve trucs voor het elimineren van kakkerlakken te leren.

Waarom kruipen kakkerlakken in uw badkamer?

Kakkerlakken kunnen uw badkamer teisteren omdat ze meer dan wat dan ook van deze ruimte houden. Ze vinden het een gezellige schuilplaats waar ze kunnen relaxen, eten, broeden en veilig kunnen blijven voor roofdieren. Hier zijn enkele factoren die ervoor zorgen dat uw badkamer een goede vakantieplek is voor deze kleine wezens:

Water

Kakkerlakken hebben water nodig om te overleven, dus ze zullen niet verlegen zijn om het overal vandaan te drinken. Het kan uw wastafel, douche of toilet zijn; Kakkerlakken zouden hun dorst stillen zoals ze willen.

Goede schuilplaatsen

Badkamers hebben veel verstopplekken te bieden. Omdat kakkerlakken bang zijn voor hun kleine formaat, kunnen ze zich in de kleinste plekjes verstoppen. Hier zijn enkele voorbeelden van geweldige verstopplekken in uw toilet:

  • Kasten
  • Achter het toilet
  • Prullenbakken
  • Doucheruimtes
  • Onder je badkuip
  • Productplanken

Bovendien kunnen kakkerlakken zich in verschillende andere kleine ruimtes verstoppen, omdat ze zich gemakkelijk door kleine gaatjes van ongeveer 1/6 van hun grootte kunnen wurmen.

Warmte

Kakkerlakken zijn nachtelijke plagen die warmte nodig hebben om te overleven. Omdat stomende douches en baden je badkameromgeving regelmatig opwarmen, zouden deze insecten het een perfect thuis vinden om te leven en zich voort te planten.

Voedsel

De badkamers zijn gevuld met kakkerlakkenvoer. Hoewel dit ongedierte geen regulier voedsel zoals vlees en snoep in de badkamer kan vinden, kunnen ze hun honger stillen met de volgende items:

  • Tandpasta
  • Toiletpapier
  • Zeep
  • Huidproducten met room, modder of chocolade
  • Gebruikte hygiëneproducten zoals wattenstaafjes en vrouwelijk sanitair

Duisternis

Badkamers blijven het grootste deel van de dag in het donker. Als de deuren en ramen gesloten zijn en alle lichten uit, kunnen kakkerlakken gemakkelijk een feestje voor zichzelf organiseren. Het beste voor hen is dat ze niet gestoord zullen worden door voortdurende menselijke activiteit en alleen van de hele plek kunnen genieten.

Hoe komen kakkerlakken in badkamers?

Kakkerlakken kunnen via verschillende toegangspunten uw badkamer binnendringen. Dit heeft je misschien doen denken aan de tijd dat je de ramen altijd dicht hield en nog steeds een kakkerlak of twee in de buurt van het bassin zag kruipen.

Dat komt omdat kakkerlakken op verschillende andere manieren je badkamer kunnen binnensluipen dan op hun tenen door de ramen en deuren. Hier zijn een paar duidelijke toegangspunten waarmee u rekening kunt houden:

Pijpen

Uw leidingen of leidingen zijn de meest voor de hand liggende route die kakkerlakken kiezen om toegang te krijgen tot de badkamer. Zelfs de kleinste scheur in de rioolleidingen kan een openlijke uitnodiging zijn voor kakkerlakplagen.

Zodra een kakkerlak een beschadigde of kapotte leiding binnendringt, zal het niet lang duren om er zo doorheen te snellen en je hele huis te bereiken. Omdat de meeste leidingen naar uw badkamer leiden, zult u waarschijnlijk elke keer dat u de badkamer binnenkomt een of twee kakkerlakken zien rondkruipen.

Om deze reden zijn kakkerlakproblemen wijdverbreid in appartementsgebouwen met beschadigde leidingen. Bovendien kunnen kakkerlakken ook gemakkelijk via leidingen van het huis van uw buren naar uw huis reizen.

Gaten en scheuren

Oudere huizen ontwikkelen in de loop van de tijd gaten en scheuren. De hoeken, lambrisering, afwerking of funderingsrand kunnen bijvoorbeeld last hebben van kleine scheuren, wat kan leiden tot structurele schade en lekkage. Deze scheuren in het interieur van een huis dienen als toegangspoort voor kakkerlakken om binnen te dringen.

Nu ben je misschien in de war over hoe een gigantische kakkerlak via zulke kleine spleten je badkamer kan binnendringen. Wetenschappelijk gezien kunnen kakkerlakken er doorheen dringenspleten van een tiende inch, waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn.

Plinten en tegels

Badkamers zijn over het algemeen voorzien van plinten en tegels, waardoor er vaak kleine openingen in de fundering ontstaan. Dergelijke ruimtes bieden kakkerlakken de kans om badkamers te besmetten. Bovendien zijn de gaten tussen tegels en gebroken randen hun favoriete schuilplaats.

Deuropeningen

Kakkerlakken kunnen van de ene ruimte in uw huis naar de andere reizen via gaten onder de deuren. Dus als je je keuken grondig schoonmaakt en de kakkerlakken van hun ruime voedselvoorraad berooft, kunnen ze naar de badkamer migreren, op zoek naar een nieuw huis.

Kunnen kakkerlakken uit het toilet komen?

Kakkerlakken kunnen vanuit uw toilet de badkamer niet betreden. Dit komt omdat moderne toiletten zijn voorzien van een sifon. Het is een pijp die aanwezig is aan de onderkant van uw toilet. De reden achter het installeren van deze buis is om te voorkomen dat rioolgassen zich in badkamers verzamelen.

Dus wanneer een kakkerlak rond de afvoerleiding van uw toilet schiet, zal hij zich altijd afwenden. Dat komt omdat watervallen gevuld zijn met een aanzienlijke hoeveelheid water, genoeg om kakkerlakken te verdrinken. Natuurlijk is niemand dapper genoeg om door zo’n zware waterstroom te zwemmen.

Maar wat als u een kakkerlak in uw toilet aantreft? Hoewel het een zeldzame vondst is, zijn hier twee mogelijke verklaringen voor een dergelijke waarneming:

  • Uw toilet heeft geen sifonfitting
  • Uw toilet is verstopt

Waarom heeft uw toilet dode kakkerlakken?

Als je badkamer besmet is met deze insecten, zul je vaak een kakkerlak aantreffen die bewegingloos in je toilet drijft. Een veel voorkomende reden hiervoor is dat de kakkerlak geprobeerd heeft een slokje uit de toiletpot te nemen, maar verdronken is. Of misschien wilde de arme ziel zich verstoppen en per ongeluk in het water glijden.

Hoewel kakkerlakken uitstekende klimmers zijn, kan het voor hen een uitdaging zijn om uit toiletten te ontsnappen vanwege hun gladde structuur. Maar kakkerlakken kunnen lang overleven zonder zuurstof.

Als de kakkerlak bovendien water drinkt uit een toiletpot die giftige chemicaliën bevat, kan hij vergiftigd raken en sterven.

Kunnen kakkerlakken badkamers binnendringen via riolen?

Ja, kakkerlakken kunnen via de riolering badkamers binnendringen. Dit ongedierte gedijt goed in rioleringen vanwege de ideale omgeving en uw badkamer is rechtstreeks gekoppeld aan rioleringen. Dus als u een door kakkerlakken geteisterde badkamer heeft, moet u mogelijk uw riooltank of -systeem op schade inspecteren.

Hier zijn enkele manieren waarop kakkerlakken baat kunnen hebben bij een gebarsten rioolleiding:

  • Richt je huis op voedsel en onderdak
  • Ontdek uw woning door kleine leidingbreuken
  • Toegang tot de badkamer via de open afvoer onder uw huis

Waarom vind je kakkerlakken onder de douche?

Kakkerlakken kunnen de douche binnenkomen via afvoeren, gaten in de leidingen en andere scheuren of spleten, om van het warme water te genieten.

Het is ook mogelijk dat de kakkerlak op zoek was naar voedsel, de stal in glipte en niet kon ontsnappen. Bovendien verzamelen doucheafvoeren het haar dat van uw hoofd of van uw huisdieren valt, en kakkerlakken voeden zich graag met deze eiwitrijke organische haarstandaards.

Wat moet ik in de badkamerafvoeren gieten om van kakkerlakken af ​​te komen?

U kunt een reeks chemicaliën in uw afvoer gietenzich te ontdoen van kakkerlakken, inclusief verdund bleekmiddel, insecticiden en zuiveringszout.

Voor de meeste mensen is het een absolute angst om kakkerlakken uit de doucheafvoer te zien komen en in douchegordijnen en badkuipen te zien klimmen. Dergelijke situaties zijn vooral het gevolg van onreine leidingen en afvoeren.

Het reinigen van dakgoten en leidingen is geen gemakkelijke opgave. Dus ontspan; je hoeft zoiets niet te doen. In plaats daarvan kun je overwegen om deze technieken voor het doden van kakkerlakken uit te proberen:

Verdund bleekmiddel

We hebben bleekmiddel genoemd omdat internet je kan vertellen dat je kakkerlakken met deze chemische stof moet doden. Maar we willen je ervan weerhouden om in deze mythe te geloven.

Hoewel het ingrediënt het potentieel heeft om kakkerlakken te doden, is de geconcentreerde vorm van bleekwater bijtend en dat kan ookuw leidingen beschadigen. Het duurt niet lang voordat de chemische stof het plastic, metaal of ander materiaal wegvreet dat bij de constructie van uw leidingen wordt gebruikt.

Het resultaat is dat je nog meer scheuren en scheuren in je afvoeren krijgt, waardoor nog meer kakkerlakken worden uitgenodigd voor het avondeten. Nou ja, dat is alleen als je leidingen lang overleven voordat ze volledig barsten.

Daarom is het nooit een goed idee om bleekmiddel in de afvoer van uw badkamer te gieten. Als u echter geen succes heeft met andere chemicaliën, kunt u overwegen het met water te verdunnen. Maar onthoud: dit mag alleen uw laatste redmiddel zijn.

Insecticide

Insecticiden zijn effectief in het doden van kakkerlakken. Verschillende insecticiden zijn echter bedoeld om in huizen of op ongedierte te worden gespoten, en niet in de riolering. Het kan dus alleen maar een ongelukkige onderneming zijn om deze chemicaliën door de riolering te lozen.

Bovendien zijn insecticiden giftige chemicaliën die organische materialen kunnen beschadigen en velden in het riool kunnen uitlogen.

Zuiveringszout en azijn

Zuiveringszout en azijn zijn een van de handigste huismiddeltjes. Ze kunnen niet alleen afvoeren ontstoppen en vlekken verwijderen, maar ze kunnen ook kakkerlakken uitroeien.

Het is verbazingwekkend hoe een lichte schuimreactie door het mengen van azijn en zuiveringszout kakkerlakken kan doden. Hoewel dit brouwsel misschien niet zo effectief is bij een grote kakkerlakplaag, kan het de deal bezegelen voor kleinere, baby's.

Kokend water

Kakkerlakken die rond de badkamerafvoeren rennen, kunnen tot rust worden gebracht met heet kokend water. In tegenstelling tot insecticiden of bleekmiddel mag dit middel uw leidingen niet vernietigen of beschadigen. Bovendien zal het niet in de grond of riolering terechtkomen. Daarom kan datGiet sissend water door de doucheafvoer om de vervelende kakkerlakken te elimineren.

Waarom hebben badkamers 's nachts zoveel kakkerlakken?

Kakkerlakken gedijen in het donker. Daarom hier een korte uitleg waarom je 's nachts vaak kakkerlakken tegenkomt:

Duisternis

Uw badkamer is over het algemeen de donkerste plek in uw huis. De meeste badkamers hebben slechts een raam of twee met beslagen glas dat fel licht filtert. Als gevolg hiervan zorgt een donkere omgeving ervoor dat kakkerlakken in badkamers kunnen gedijen.

Vochtigheid

Nogmaals, stomende douches laten uw badkamer lang warm en vochtig achter. Dus een nachtelijke douche met alle stoom en vocht in de douchecabinetrekt vochtminnende kakkerlakken aan.

Stilte

Kakkerlakken weten dat ze overdag meer gevaar lopen dan 's nachts. Dat is de reden waarom ze zich liever verstoppen voor mensen en andere roofdieren. Omdat mensen 's nachts slapen, is dit de perfecte tijd voor kakkerlakken om zich in de stille badkamer te verspreiden en van hun vrijheid te genieten.

Hoe kun je voorkomen dat kakkerlakken terugkomen?

Door uw badkamer schoon te maken, kunt u voorkomen dat kakkerlakken terugkomen. Je hebt misschien geprobeerd verschillende schuilplaatsen voor kakkerlakken te plunderen om van de kakkerlakken af ​​te komen, maar wat heeft het voor nut van al die moeite als ze steeds terugkomen?

Meestal dringen kakkerlakken uw badkamer binnen, kort na een paar dagen nadat er giftige chemicaliën zijn afgetapt. Daarom is je werk nooit gedaan zonder deze slimme trucjes uit te proberen om te voorkomen dat kakkerlakken terugkomen:

Reinig de badkamer

Vuil, rommel en afval zijn de thuisbasis van veel kakkerlakken. Dus als uw badkamer vochtige hoeken, huidcellen,meeldauw, enz., zorg ervoor dat u meerdere begassingsprocedures volgt om weer een badkamer te krijgen die besmet is met kakkerlakken.

Gelukkig kun je voorkomen dat kakkerlakken terugkomen als je een schone badkamer hebt. Maar alleen je badkamer wassen is niet voldoende, tenzij je de volgende kakkerlakken uit hun zicht verwijdert:

Zeeprepen

Zeeprepen zijn een heerlijke traktatie omdat ze een hoog oliegehalte bevatten. Als je fan bent van het gebruik van biologische of natuurlijke zepen, bevatten deze waarschijnlijk dierlijk vet. Daarom zul je vaak merken dat er kakkerlakken rond je stuk zeep kruipen.

Maar u kunt voorkomen dat u uw favoriete stuk zeep met kakkerlakken deelt door het in een droge en afgesloten bak te plaatsen. Daarnaast zijn vloeibare zepen een uitstekend alternatief om te voorkomen dat deze kakkerlakken terugkomen.

Toiletpapier

Kakkerlakken houden ervan om op papier te knabbelen. Daarom moet u uw toiletpapierrol in een daarvoor bestemde container bewaren. Op deze manier kunt u uw rol beschermen tegen schadelijke ziektekiemen en bacteriën die kakkerlakken kunnen verspreiden. Bovendien is het beter om extra toiletpapier in de verpakking te bewaren totdat het nodig is.

Haar

Haaruitval heeft niet alleen invloed op uw uiterlijk, maar kan ook uw afvoer verstoppen en een potentiële voedselbron voor kakkerlakken worden. Om te voorkomen dat kakkerlakken zich met haar voeden, moet u dus na elke douche de haarlokken uit de dakgoten verwijderen.

Afval

Open vuilnisbakken zijn een gemakkelijke maaltijd voor hongerige kakkerlakken. Hoewel de meeste mensen walgen van de stinkende geur, rennen kakkerlakken graag naar vuilnisbakken op zoek naar voedsel.

Je kunt voorkomen dat kakkerlakken goed gedijen in vuilnisbakken in de badkamer door vuilnisbakken met deksel te gebruiken. Bovendien moet je het blikje uit de donkerste hoek van het toilet halen en onder fel licht plaatsen.

Installeer watervangers

Watervallen zijn effectief in het weghouden van kakkerlakken. Als er echter geen sifon op uw toilet is geïnstalleerd, moet u er zo snel mogelijk een aanschaffen. Als bonus heeft u niet langer te maken met verstopte afvoeren als er waterafscheiders zijn geïnstalleerd.

Leidingen repareren

Gebarsten en beschadigde leidingen zijn een belangrijk toegangspunt voor kakkerlakken. U hoeft uw badkamerleidingen echter niet te vervangen om een ​​einde te maken aan uw kakkerlakprobleem. In plaats daarvan kunt u ze repareren met afdichtingsmiddelen van goede kwaliteit.

Zorg ervoor dat u leidingen permanent repareert, vooral tijdens de koudere seizoenen. Dit komt omdat gedeeltelijk gerepareerde leidingen kunnen barsten als het buiten koud is. Als gevolg hiervan kan uw badkamer gigantische kakkerlakkenkolonies herbergen.

Controleer de afdichting en dicht scheuren en gaten af

Uw badkamervloeren en -wanden kunnen dat welscheuren ontwikkelennaarmate ze ouder worden. Dus zelfs de kleine scheur in uw plinten, tegels en houten muren kan ervoor zorgen dat kakkerlakken uw badkamer kunnen bevolken. Daarom moet je deze scheuren op tijd dichten en repareren.

Als je echt wilt dat je toilet kakkerlakvrij blijft, overweeg dan om af en toe een kakkerlakcontrole uit te voeren op deze plekken:

  • Vloeren
  • Tegels
  • Muren
  • Plafonds

Bovendien kunt u de hoeken in de gaten houden waar kakkerlakken graag vaak komen.

Beperk de vochtigheid

Kakkerlakken zijn liefhebbers van vocht, dus alles wat vocht vasthoudt, kan ze inderdaad aantrekken. Daarom kunt u vochtigheid en vocht op afstand houden door:

  • Gebruik van een luchtontvochtiger
  • Een ventilator toevoegen aan uw badkamer

Op deze manier kun je twee vliegen in één klap slaan, omdat het ontvochtigen van je badkamer ook schimmels en kakkerlakken kan voorkomen. Bovendien zijn badkamermatten een constante bron van vocht. Droog ze daarom na elk gebruik af, zodat er zich geen vocht in kan verzamelen.

Sluit de doucheafvoeren af

Douches kunnen kakkerlakken aantrekken om naar buiten te komen en van het warme water te genieten. U kunt dit voorkomen door na het douchen eenvoudigweg de afvoer af te sluiten.

Gebruik gelaas

Gelaas doodt effectief kakkerlakken en voorkomt dat ze in uw badkamer terechtkomen. Dit aas lokt kakkerlakken met een heerlijke traktatie en moedigt ze aan om te bijten. Dus wanneer eenkakkerlak eethet gelaas zal het gif zich langzaam verspreiden en de kever doden.

U kunt de gelbait op verschillende plekken in de badkamer aanbrengen, zoals:

  • Langs de plinten
  • Rond afvoeren
  • Op spleten en scheuren
  • Rond ventilatieopeningen
  • Randen van het toilet en het bad
  • Buiten de badkamer
  • In ruimtes tussen tegels

Als u echter kinderen heeft, zorg er dan voor dat u het aas in kleine hoeveelheden aanbrengt. Houd het bovendien uit het zicht, zodat ze er niet aan kunnen pikken.

Veelgestelde vragen

Waarom blijf ik kakkerlakken in mijn badkamer vinden nadat ik alle methoden heb geprobeerd?

De kans is groot dat je kakkerlakken in je badkamer aantreft als je sommige plekken niet hebt afgedicht. De kakkerlakken kunnen dus blijven terugkeren, zelfs na alle ongediertebestrijdingsmethoden. Bovendien is het mogelijk dat enkele kakkerlakken uw behandeling hebben overleefd en uit hun schuilplaats komen op zoek naar voedsel.

Hoe kom ik van babykakkerlakken in mijn badkamer af?

Je kunt babykakkerlakken verwijderen door gelaas te gebruiken. Deze techniek om kakkerlakken te doden kan effectief zijn bij het doden van klein ongedierte, omdat dit aas kakkerlakken effectiever vergiftigt dan andere methoden. Bovendien kunnen vangplaten ook van pas komen om de insecten te doden, aangezien babykakkerlakken moeilijk kunnen ontsnappen.

Komen kakkerlakken uit doucheafvoeren?

Ja, er komen kakkerlakken uit de doucheafvoer. Deze pijpleidingen zijn verbonden met riolen waar kakkerlakken in overvloed voorkomen. Hierdoor kan het ongedierte via de leidingen uw douchecabine binnenkruipen.

Laatste gedachten

Kakkerlakken kunnen grote schade aanrichten in badkamers als je een of twee kakkerlakken negeert die op de loer liggen. Het ergste is dat deze bugs nooit zonder slag of stoot opgeven. Dit maakt het wegwerken van dit vervelende ongedierte een uitdaging.

Als u echter vastberaden en gefocust blijft, is het inderdaad mogelijk om uw kakkerlakprobleem te beëindigen. Je kunt heet kokend water door je pijpleidingen laten lopen of gelaas gebruiken om de kakkerlakken voorgoed te doden. Bovendien moet u uw badkamer schoon houden en voorkomen dat u te veel producten opslaat, omdat deze als een uitstekende verstopplek kunnen dienen.

Als niets voor u lukt, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijdingsdienst voordat de zaken uit de hand lopen.

Kakkerlakken in de badkamer: hoe kom je er vanaf | Ongediertegebied (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6260

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.