Hoe u kakkerlakken in de badkamer af kunt komen (2024)

Thuis»Hoe u kakkerlakken in de badkamer af kunt komen

DoorAuteurNeemt een Gupta

geplaatst opLaatst bijgewerkt:

CategorieënTuinieren

Ondanks het feit dat ze gevarieerde meningen hebben, is een ding waar alle mensen het over eens zijn, het feit dat kakkerlakken irritant smerig ongedierte zijn.Vooral degenen die helemaal rond blijven vliegen - waardoor het moeilijk is om ze kwijt te raken.

Ze kunnen overal aanwezig zijn - honderden kunnen uw slaapkamer, keuken of badkamer besmetten.Stel je voor dat je uit je badkuip springt in het midden van een ontspannend bad na het zien van een kakkerlak en gewond raken.Au!

Om een dergelijke confrontatie te voorkomen, praten we veel over het wegwerken van kakkerlakken in uw badkamer (afgezien van het stampen of zeenden).

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (1)

Inhoudsopgave

Waarom komen kakkerlakken de badkamer binnen?

Waarom komen kakkerlakken zelfs de moeite om je badkamer in te gaan?

Kakkerlakken besmetten binnenshuis omdat ze op zoek zijn naar voedsel, water en onderdak.Uw badkamer voldoet aan al deze benodigdheden en is een perfecte plek voor hen.

Het is vochtig en biedt alternatieve voedselbronnen die de kakkerlakken kunnen voeden, zoals tandpasta, crèmes, lotions en toiletpapier.

Bovendien zijn ze, omdat ze nachtelijk donkere en vochtige plaatsen houden - afvoeren, scheuren en spleten in uw badkamer bewijzen ideale schuilplaatsen.

Hoe kakkerlakken in de badkamer te elimineren?

Er is geen enkele eenvoudige manier om dit aan te gaan.In plaats daarvan moet je de gootsteen erop gooien.

1. Dicht de openingen af

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (2)

Preventie is altijd beter dan genezen.Door de toegangspunten van kakkerlakken te identificeren en te verzegelen, kunt u voorkomen dat ze hun weg vinden en later overlast worden.

  • Sluit de scheuren en inkepingen op de uitlaatpijpen en rond uw afvoeren met een geschikte kit.
  • Scheuren en spleten rond uw wastafel, kasten en badkuip kunnen een grote populatie kakkerlakken organiseren.Identificeer deze vlekken en verzegelt ze met behulp van kit, gips of cement.
  • Inspecteer scheuren en gaten in uw badkamerwanden, plinten, foundation en vloeren.Sluit ze af met gips of cement.
  • Verwijder elektrische uitlaatdeksels en kijk of sommige van deze vervelende insecten zich daar verbergen.Gebruik boorzuurstof om ze eruit te halen.
Lees ook: Hoe maak je een tuinboog met PVC -pijp

2. Bakpoeder

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (3)

Dit is een van de meestEffectieve manieren om kwijt te rakenvan kakkerlakken in uw badkamer, vooral als ze via de afvoeren binnenkomen.

Meng bakpoeder met suiker en bestrooi het dan waar je kakkerlakken hebt zien verbergen of vandaan komen.De suiker fungeert als het aas en de bakpoeder doet het werk om ze kwijt te raken.

3. Witte azijn

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (4)

Dit werkt wanneer u gelijke hoeveelheden azijn en water mengt.Giet de vloeistof in een sprayblik.

Spuit het in of rond afvoeren of ergens waar je kakkerlakken ziet uitkomen.Het direct op hen spuiten van azijn neemt ze ook onmiddellijk uit.

4. Heet water

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (5)

Dit is een van de gemakkelijkste methoden op de lijst zolang je voorzichtig bent.Door warm water te gieten in elke afvoer in uw huis kan veel van deze crawly insecten eruit halen.

Je kunt het hete water mengen met zuiveringszout als je dat wilt.

Lees ook: de beste begeleidende planten voor spinazie

5. boorzuur

Dit is een andere goede optie die het werk effectief doet.Het enige dat u hoeft te doen is een lichte hoeveelheid boorzuur op een papieren plaat en een geschikt aas strooien.

Uiteindelijk zullen de kakkerlakken ermee in contact komen en vergaan.Zorg ervoor dat het poeder altijd droog wordt gehouden om grondig te werken.

U moet voorzichtig zijn tijdens het gebruik van deze methode als u kinderen of huisdieren heeft.Dit komt omdat boorzuur giftig en behoorlijk schadelijk kan zijn.

Wanneer u chemicaliën op uw afvoeren gebruikt, wilt u ook niet veel gebruiken, zodat u uw pijpen niet per ongeluk beschadigt.

6. Gebruik vallen

Door vallen in specifieke gebieden in de badkamer te plaatsen, kunt u een aantal van hen tegelijk vangen.Deze methode werkt goed naast andere methoden.

Er zijn meerdere vallen om uit te proberen, variërend van plakkerige types tot grote aasstations.Kies er een afhankelijk van het niveau van besmetting.

Hoe houd je kakkerlakken uit je badkamer?

U kunt voorkomen dat kakkerlakken uw badkamer besmetten door de onderstaande maatregelen te volgen.

Houd de badkamer droog en veeg water af.

Houd het tandpasta -deksel strak gesloten terwijl kakkerlakken zich er ook aan voeden.

Licht lekkende kranen en pijpen.

Sluit scheuren op de muren, plafond en vloeren.

Sluit uw afvoer met een siliconenafdekking.

Houd de badkamer vrij van vuil, puin en andere aantrekkingskrachten.

Zorg ervoor dat uw badkamer een lage luchtvochtigheid heeft.Gebruik een krachtige uitlaatventilator en natuurlijke ventilatie om dit te bereiken.

Zijn kakkerlakken gevaarlijk?

1. allergeen triggers

Kakkerlakken kunnen ernstige allergische triggers veroorzaken, zoals huiduitslag, niezen en waterige ogen.Dit komt omdat hun afwerpende lichaamsdelen, uitwerpselen en speeksel veel allergenen bevatten.

Lees ook: Shamrock Plant (Oxalis): witte vlekken op bladerenbehandeling

De allergische reactie kan variëren van matig tot ernstig, afhankelijk van de persoon.

Het zijn niet alleen allergieën die ze kunnen activeren;Ze zijn de ergste vijanden van astmatische mensen.Ze kunnen astmatische aanvallen veroorzaken door hun eieren.Zelfs als je niet astmatisch bent, is er nog steeds een mogelijkheid dat je astma kunt hebbenhun allergenen inhaleren.Dit is vooral gebruikelijk bij kinderen.

2. Gezondheidsproblemen

Kakkerlakken dragen veel bacteriën en ziekten en zelfs ziekteverwekkers en darmwormen.Deze organismen veroorzaken cholera, dysenterie, tyfus, salmonella en vele andere levensbedreigende ziekten.

Het elimineren van ze allemaal samen is in uw belang.

3. Het is nooit slechts één

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (6)

Dat is het meest frustrerende deel van kakkerlakplaag.Ze komen altijd in grote aantallen om u en uw gezin te rilen.

Als je er maar één in je huis ziet, is de kans groot dat er meer kan worden verstopt in andere delen van het huis.

In de populaire cultuur wordt aangenomen dat kakkerlakken de enige levende organismen zouden zijn die de aarde bewonen als een nucleaire holocaust in de toekomst zou plaatsvinden.Denk niet dat je werk klaar is als je rond zoekt en er nog steeds geen kan vinden.

Lees ook: 15 planten die bestand zijn tegen honden urine

Sommige onderstaande plaatsen zouden duizenden kunnen organiseren.

● Vloer Dregen

Muurscheuren

Meubilair

Keukenkasten

● Pontries

Achter in de koelkast

Wat we zeggen is dat ze overal kunnen zijn.De vrouwelijke kakkerlakreproduceert zich in een alarmerend tempo- Meer dan honderd eieren in haar leven.Als dit probleem niet snel wordt opgelost, kan het in een korte periode verergeren

4. Ze vervuilen voedsel en water

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (7)

De kans is groot dat iedereen een kakkerlak heeft zien weglopen in hun keuken.Deze insecten zijn niet kieskeurig en zullen bijna alles eten.Bovendien helpt het feit dat ze in bijna elke ruimte kunnen kruipen de situatie niet veel.

Het zijn niet alleen de supermarkt en andere etenswaren die u nodig hebt om strak in uw keuken te blijven verzegeld.Laat geen maaltijd over het hele huis onbedekt, zelfs als u van plan bent er binnen een minuut op terug te keren.

Kakkerlakken besmetten voedsel door de dode huid, haar, lege schelpen te achterlaten of op voedsel te poepen (bruto).Het is niet alleen je voedsel waar je je zorgen over moet maken, maar ook je water.

Lees ook: planten die lijken op Japanse knooppunten: verkeerde planten

5. Ze kunnen je fysiek pijn doen (klinkt ongelooflijk maar waar!)

De plaag is niet alleen een bedreiging voor uw gezondheid;Het kan je ook fysiek pijn doen.Het zijn zeldzame gevallen waarin mensen hebben gezegd dat een kakkerlak in hun oren en neus kroop tijdens het slapen of op hun lichaam (dat komt vaker voor).Kakkerlakken in je lichaam kunnen leiden tot andere levensbedreigende implicaties.

In andere zeldzame gevallen hebben mensen gezegd dat kakkerlakken ze op hun vingers hebben gebeten of aan hun vlees hebben geknipt en ervoor hebben gezorgd dat er een kleine wond verscheen.

Hoe kan ik voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnenkomen?

U kunt de onderstaande maatregelen nemen om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis in de eerste plaats binnenvallen.

1. Haal het afval eruit

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (8)

Dingen die kakkerlakken het meest aantrekken, zijn overblijfselen van voedsel, suikerhoudende vloeistoffen, vlees, kaas en andere stoffen.Laat deze items niet voor langere periodes achter in de vuilnisbak.

Houd ook alle voedselproducten correct verzegeld.

Lees ook: eten chipmunks eten tomaten: eenvoudige manieren om ze weg te houden

2. Reinig de afvoeren rond uw huis

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (9)

Afvoeren rond uw huis (vooral de keuken) moeten vaak worden schoongemaakt met een goede reiniger.Het voedselresten dat u afzuigt, kunnen uw borden vastlopen en deze ongedierte aantrekken.

Door de keuken kunnen kakkerlakken eenGemakkelijke weg naar uw huis.Gebruik 's nachts afvoerstoppers of deksels of als het huis een tijdje leeg blijft.

3. Handhaaf uw huis regelmatig

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (10)

Inspecteer uw huis van tijd tot tijd.Sluit eventuele kleine openingen rond uw muren en draai pijpen af.

Zorg ervoor dat de deuren en ramen strak worden gesloten en er zijn geen kleine openingen waardoor kakkerlakken binnen kunnen sluipen.

Zorg voor lekkende kranen alsdruipend watertrekt ook kakkerlakken aan.

4. Houd uw huis en achtertuin schoon en opgeruimd

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (11)

Een rommelig huis is een gratis uitnodiging voor deze ongedorpen. U zou verbaasd zijn te weten dat de kakkerlakken zich kunnen voeden met papier, boeken en lijm.Yikes!

Lees ook: hoe lang zal een peperplant leven?

Veeg tellers en tafels, organiseer gebieden van het huis en zet alles netjes op de aangewezen plaats.

Het is niet alleen het interieur van uw huis dat aandacht nodig heeft -Reinig en onderhoud uw achtertuin of tuinOok laat geen stapels gebroken takken, twijgen, gevallen bladeren of fruit of ander rottend afval in de open lucht achter.

Kakkerlakken geven de voorkeur aan gerotte stammen, boomstronken en holle bomen om eieren te leggen en een kolonie te starten.Bekijk deze plaatsen en smeer het probleem in de knop.

Conclusie

Kakkerlakken zijn vervelende kleine plagen die je huis in een mum van tijd kunnen verpesten.Ze vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor u, uw kinderen en uw huisdieren.

Het elimineren van ze wordt een uitdaging omdat ze behoorlijk goed zijn in het verstoppen.

Volg ons op sociale media

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (12)

Neemt een Gupta

Ik heb tuinieren gevonden als mijn roeping sinds ik beperkt was tot mijn appartement.Ik ben dol op het bestuderen van zeldzame soorten planten en geef ze een vermelding op mijn blog.Ik hou ook van het kweken van biologische groenten in mijn achtertuin.

How To Get Rid Of co*ckroaches In The Bathroom (13)
Hoe u kakkerlakken in de badkamer af kunt komen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6256

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.